24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

ZEHİR SOLUYORUZ KURTARIN BİZİ

Aydınlı?daki TOKİ Konutları?nın çok yakınında faaliyet gösteren Örteks Suni Deri Fabrikası?nın bacasından çevreye yayılan koku ve zehirli duman, bölgeyi yaşanmaz hale getirdi.

ZEHİR SOLUYORUZ KURTARIN BİZİ


HER TÜRLÜ HASTALIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ, TEDİRGİNİZ
Geçtiğimiz hafta tertipledikleri bir toplantıyla seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışan Tuzla Aydınlı TOKİ Konutları sakinleri, Örteks Deri Suni Deri Tekstil. San. Ve Tic. A.Ş. fabrikasının, konutların bulunduğu yerleşim alanına çok yakın olması, ayrıca biri lise, diğeri ilköğretim okulu olmak üzere, iki okula sadece 500 m. mesafede olması münasebetiyle, fabrika bacasından çıkan zehirli gazı, gün boyu soluduklarını kaydederek, “Çocuklarımız ve yaşlılarımız, her gün hastane kapılarında dolaşmakta. Konuyla ilgili de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, il sağlık müdürlüğüne, il çevre orman müdürlüğüne kadar çalmadık kapı bırakmadık, ama bizi bir duyan olmadı.” sözleriyle, üzüntülerini ve tedirginliklerini ifade ettiler.
MAKSADINIZ FABRİKAYI KAPATTIRMAK DEĞİL, FİLİTRE TAKILSIN YETER
Yerleşim alanına bu kadar yakın fabrikaların olmasının, başlı başına bir tezat olduğunu, maksatlarının fabrikanın kapanmasını değil, yasalar çerçevesinde hareket etmesini sağlamak olduğunu belirten TOKİ sakinleri, diğer fabrikalar kurallara uygun olarak hareket edip, arıtma ve filitre gibi tedbirler alarak çalışırken, devletin kurumlarının, Örteks Deri fabrikasına bir baca filtresi taktırma şartı koyamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler.
AYNI DUYARLILIĞI, BU FABRİKANIN DA GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ
Diğer fabrikaların insan sağlığına gösterdiği duyarlılığın, Örteks Deri fabrikasından da beklediklerini vurgulayan konut sakinleri, yetkililerin duyarsızlığından da yakınarak, “Maksadımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Fabrikanın kapanmasını değil, sağlığımızı koruyacak tedbirler almasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.
Gelişmeler neticesinde, il çevre  ve orman müdürlüğü yetkilileri, bahsi geçen fabrikanın denetlendiği ve görülen eksiklerin tamamlanması için süre verildiğini ifade eden bir yazı göndererek, konut sakinlerini bilgilendirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.