08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara8°C

YEMEKLERDEN SONRA İÇTİĞİNİZDE...

Biberiye, vücudun iyi çalışması için çok önemlidir.

Yemeklerden sonra içtiğinizde...

01 Aralık 2021 Çarşamba 12:06

Yemeklerde sıklıkla tercih edilen biberiye, sadece baharat olarak değil farklı formlarda ve farklı kullanım alanlarında da harikalar yaratıyor.

Aşağıda vermiş olduğumuz tarifi yemeklerden sonra içtiğinizde içerisinde bulunan yüksek oranda C ve A vitamini ile magnezyum, potasyum ve kalsiyum içeriği sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur.

Biberiye çayı yapılışı
Biberiye çayı vitaminlerden, demir ve kalsiyumdan zengin bitkisel bir çaydır. Biberiye bitkisi genellikle mutfak yemeklerinde ve uçucu yağların yapımında kullanılır. 1 çay kaşığı taze veya kuru biberiye yaprağı 250-300 ml su ile 5-6 dk demlenerek içilebilir, isteğe bağlı tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal eklenebilir.

Biberiyenin faydaları nelerdir?
Sindirim sistemine iyi gelir
Kanserin gelişmesini engeller
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Güçlü bir iltihap önleyicidir
Sinir sistemine koruma sağlar
İdrar söktürücüdür
Biberiye Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 57 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 5 gramlık miktarında Biberiye 3 kalori bulunmaktadır.

Hatırlatma notu: Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için mutlaka besinleri gerektiği ölçüde tüketmemiz gerekir.
KAYNAK= Yeni Akit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.