24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

YASİN HATİPOĞLU PENDİK'TEYDİ

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığının olağan ilçe divan toplantısına katılan GİK üyesi Yasin Hatipoğlu, her zamanki gibi renkli ve duygusal konuşmasıyla divanda farklı rüzgarlar estirdi.

YASİN HATİPOĞLU PENDİK'TEYDİ


 
 
 
 
 
 

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 10 Nisan 2010 Cumartesi günü Pendik Atatürk Kültür Merkezinde aylık olarak gerçekleştirdiği ilçe divan toplantısını Abdüsselam Şahin’in başkanlığında yaptı. Toplantıya Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Hasin Hatipoğlu, İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Sadıkoğlu, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve mahallerden yoğun katılım sağlandığı gözlemlendi.

Toplantının açılış konuşmasında gündemi değerlendiren İlçe Başkan Yarımcısı Süleyman Pergel; Pendik’imize baktığımızda bir tarafta tek arabanın geçiş yapabildiği, içinden lağım akan yılların sorunlu altgeçidi diğer taraftan yeni yapılan alışveriş merkezleri için birkaç şeritten oluşan yeni yollar yapılıyor. Eşit belediyecilik bu mudur? Diye sordu. Konuşmasına devam eden Pergel, Pendik’e yapılan onca alışveriş merkezi yetmiyormuşçasına Pendik hangarın olduğu yere altı otopark üstü alışveriş merkezleri olacak yeni projeler oluşturuluyor. Bu kime hizmet etmektir. Hangi birini sayalım. İşte bir örnek daha sahilde trilyonlar döküp pazaryeri kuracaksınız sonra bu yeri kullanmayacaksınız, trilyonları çöpe atacaksınız.” dedi.

İlçe başkanının açılış konuşmasının ardından devam eden toplantı, birim başkanları tarafından aylık birim raporları takdiminden sonra raporların müzakereleriyle devam etti. 

O neydi öyle ya..

Siyasi konuşmalar bölümünde kürsiye çıkan Yasin Hatipoğlu; çağrılırken kısa özgeçmişini sunan divan başkanına dönerek “o neydi öyle ya, bir sürü şey saydın” diyerek espriyle sözlerine başladı.

Milleti Sürece Dahil Edin

GİK  üyesi Yasin Hatipoğlu Türkiye gündemini meşgul eden Anayasa değişikliğine değinerek “ Türkiye’yi yönetenler Tanzimat’tan bu yana millete dönüp diyorlar ki “Bu millet anayasa yapmayı bilmez, dolayısıyla anayasayı biz yapacağız” meselenin bam teli burasıdır. Bu millet kendi anayasasını yapabilecek hem tecrübeye hem birikime hem de demokratik olgunluğa sahiptir” dedi. Konuşmasına devam eden Hatipoğlu; Anayasa üzerinde birkaç rötuş yapmak değil, zaten mevcut anayasa üzerinde birçok yama yapılmıştır, adeta yamalı bohçaya dönmüştür. Türkiye’de yeni, katılımcı, demokratik, bir Anayasa’nın millet tarafından yapılacağı bir sürecin başlatılması gerekir. Millet mutlak suretle bu sürece dahil edilmelidir. 

Yeni katılanların rozetlerini Hatipoğlu taktı

Geçen divanlarda olduğu gibi bu divanda da katılımlar devam etti.

CHP Kavakpınar Mahallesi Gençlik Kolları Eski Başkanı İlyas Çalaşkez, Büyük Birlik Partisinden Dursun Sert ayrıca Recep Özbek, Nizam Kumlu, Sami Özbek, Metin Yazıcı, Ömer Türk partimize katıldılar. Yeni üyelere rozetlerini GİK üyesi Av. Yasin Hatipoğlu taktı. Rozetleri takılan yeni üyeleri salon ayakta alkışladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.