24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

VELİBABALI KARADENİZLİLERE YENİ BAŞKAN

Pendik Velibaba Mahallesi?nde faaliyet gösteren Pendik Velibaba Karadenizliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği?nin geçtiğimiz cumartesi günü yapılan ilk olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimde, derneğin yeni başkanı Ali Şalcı oldu.

Velibabalı Karadenizlilere yeni başkan


Divan başkanlığı Pendik Ordulular Derneği Başkanı Sabahattin Kaya tarafından yapılan genel kurul toplantısı, PENDEF Başkanı Fuat Şengül, Velibaba Mahalle Muhtarı Şükrü Aydemir ve çok sayıda dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Tek listeyle gidilen seçimle derneğin başkanlığına Ali Şalcı getirildi. Yeni yönetim kurulu üyeleri ise, şu isimlerden oluştu; Yılmaz Aydın, Safet Bozbeyli Türk, Murat Sansür ve Murat Kızılkaya.

KEMENÇELİ KUTLAMA
PENDEF Başkanı Fuat Şengül’ün getirdiği kemençe ekibi, genel kurula katılan Karadenizlileri kemençeyle karşıladı. Yapılan başkanlık seçiminin ardından yine sahne alan kemençe ekibi yeni yönetimi kemençe eşliğinde horon teperek kutladı.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPILDI
Genel kurulda bir konuşma yapan divan başkanı Sabahattin Kaya, yeni yönetime ve derneğe sahip çıkılmasını isteyerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

KARADENİZ, RİZE VE TRABZON’DAN İBARET DEĞİL
Daha sonra söz alan PENDEF Başkanı Fuat Şengül ise, Karadenizlilerin dernekçilik alanında çok mesafe kat ettiğini, bunun ise yöresel bir milliyetçilik olarak değil de, tüm Türkiye’yi ve Türk insanını kapsayan ve kucaklayan bir milliyetçilik olarak algılanması gerektiğini söyledi. Konuşmasında, Karadeniz deyince akla hep Rize ve Trabzon geldiğini, oysa Karadeniz’in sadece bu iki vilayetten oluşmadığını vurgulayan Şengül, “Yeni başkanımızın Ordulu olması bunun en güzel ve açık örneğidir. Ne güzel oldu.” dedi.

BU MEKANDA HERKES KENDİNE YER BULACAK
Yeni başkan Ali Şalcı da yaptığı konuşmada, derneğin Karadeniz ve tüm Velibabalılar için önemli işler yapacağını, özellikle de eğitim alanında önemli projeleri olduğunu kaydetti. Şalçı, “Biz, hep bir ve beraberiz. Bunu herkes, böyle bilmeli. Herkes, kendine bu mekanda yer bulacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.