07 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C

USİD VE İLESAM'DAN  “YAZARDAN OKURA, NESİLDEN NESİLE” PROJESİ 

İçerisinde gazetemizin Amasya il temsilcisi ve köşe yazarı Edib Ahmet Ceylan’ında bulunduğu 500 yazar, şair ve akademisyeni USİD ve İLESAM Türkiye’de bir ilke imza atıyor

USİD VE İLESAM'dan  “YAZARDAN OKURA, NESİLDEN NESİLE” projesi 

22 Eylül 2022 Perşembe 18:31

Amasya (Duyuru Gazetesi ) Edib Ahmet ceylan 22 Eylül 2022
İçerisinde gazetemizin Amasya il temsilcisi ve köşe yazarı Edib Ahmet Ceylan’ında bulunduğu 500 yazar, şair ve akademisyeni USİD ve İLESAM Türkiye’de bir ilke imza atıyor “yazardan okura, nesilden nesile” dijital miras projesi USİD ve İLESAM T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün desteği ile yazar, şair ve akademisyenleri okurlarıyla buluşturuyor…
Okuyucuların, kitap kurtlarının ve yazın tutkunlarının en önemli meraklarından biridir. Bir şiiri ya da bir romanın ön sözünü yazarından/şairinden dinlemek, şiir severler şairlerin yazdıklarını nasıl okuduklarını her daim merak ederler. Oysa bu tarz özel içeriklere erişmek okuyucu, öğrenci vb. için çok da kolay değildir ya da yazarlar, şairler için bu tarz içerikleri üretmek…
USİD ( Uluslararası Sanat ve İlim Derneği ) ve İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Türkiye’de bir ilke imza atarak yazar, şair ve akademisyenlerin kendi eserlerinin “arka kapak” “önsöz” içeriklerini okuduğu içerikleri üreterek eser sahiplerini okuyucuları ile buluşturuyor.
Gençlere kitap sevgisini aşılamak, sıradışı içeriklerle gençleri kitap okumaya teşvik etmek, gençlerin, engelli bireylerin ve hedef kitlemizin sosyal gelişimlerine katkı sunmak, oluşan içeriklerle toplumsal farkındalık oluşturmak, gençlere, rol modellerinin seslerini dinleme fırsatı tanımak, yazar ve şairlerin kendi seslerinden oluşturulacak içeriklerle dinleyici/okuyucunun yazar / şair ile birebir temasını (yani organik bağını) sağlamak…


Tüm bu amaçlara ek olarak projenin bir diğer amacı da; yazın hayatının emektarları ile okuyucuyu buluştururken yazanların kalemlerinden kitaba akan duyguların kendi sesleriyle vücut bulmasını sağlamaktır. Özellikle şair; şiirine kattığı ruhla sesinden yansıyan duygularla dinleyiciyle başka bir evrende buluşur. Zira kelimeler şairlerin tonlamalarında/vurgularında zengin anlamlar kazanır. 
Edebiyat” ve “sanat” yazarların ve şairlerin eserlerini anlatırken/okurken kendi seslerinden edindiği tınılarla yeni nesillere yazarların duygularının bire bir (aracısız) aktarıldığı bir içerikle kayıt altına alınabilir mi? 
USİD ve İLESAM’ın “YAZARDAN OKURA, NESİLDEN NESİLE” projesi; bu temel üzerine hazırlandı ve oluşturuldu. Edebiyatı yaşamımızın odak noktasına koyabilmek genç nesilleri kitapların içine daha çok çekebilmek için…

Yazardan okura nesilden nesile projesi youtube kanalı 
https://www.youtube.com/watch?v=Y-Rdxd5F0Cs

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.