TUZLA’DA YENİ DERS YILI TÖRENLE BAŞLADI
2011-2012 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla, Tuzla'daki 40 bin öğrenci ve bin 750 öğretmen ders başı yaptı.
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Tuzla Taptuk Emre İlkokulu'nda açılış töreni düzenlendi. Eğitim yılı açılış törenine Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ile Turgut Özcan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Selvitopi, Şifa Mahalle Muhtarı Nadi Mendeş, Mimarsinan Mahalle Muhtarı Selahattin Ağca, diğer yetkililer ve eğitimciler katıldı.
Eğitim yılı açılışı dolayısıyla yapılan konuşmalarda, Tuzla'nın fiziki eğitim şartları bakımından oldukça avantajlı bir konumda olduğu vurgulanarak, Tuzla İlçesinin ülke geneli başarı ortalamasının yükseltilmesi, en önemli hedef olarak gösterildi.
Taptuk Emre İlkokul Müdürü Alptekin Topal, açış konuşmasında, “Hepimizin amacı; biricik yavrularımızı hayata hazırlamaktır. Çocuklarımızın, milli manevi, değerlerimize sahip, özgüveni olan, bu millete hayırlı bir berey olarak yetişmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu nedenle mesai kavramı olmadan, cumartesi , pazar demeden, arkadaşlarımızla beraber yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için çalışıyoruz.”
ÖĞRETMENLER DAVRANIŞLARIYLA
ÖRNEK OLMALI
Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet konuşmasında, 4+4+4 uygulamasının İstanbul ilçeleri arasında sorunsuz başlayan bir ilçe olmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Veliler, öğretmenler, öğrenci ve idareciler birlik beraberlik içinde hep ileriye başarıya odaklanmamız halinde Tuzla İlçesini eğitimde lider ilçe yapmak hiçte zor olmaz. Dünyada öğretmenlik her türlü övgü ve onura layık bir meslektir bunun bilinci içinde, anne babalar çocuklarını sizlere teslim etmekte, sizlerin davranış biçimleri yavrularımıza örnek olacaktır, bu vesileyle tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.” dedi.
EĞİTİME CİDDİ
KATKI SAĞLIYORUZ
Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk ise konuşmasında, “Bu günlere şükürler olsun” sözleriyle başladığı konuşmasında, kendisininde Şifa Mahalle sakinlerinden olduğunu hatırlatarak, “Bir kaç yıl öncesine kadar, öğretmen ve öğrencilerimizin tayin yada nakil alarak kaçıp kurtulmak istediği mahalleden kısa sürede hemen herkesin tercih ettiği bir mahalleye kavuştuk. Bu günlere gelmemizde yerel yönetimlerin payı büyüktür. Tuzla Belediyisi olarak eğitime bugüne kadar hep destek olduk, bundan böyle de destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesinde bulundu.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla konuşmasında, “2012-2013 Eğitim -Öğretim yılının 4+4+4 olmak üzere üç kademeden oluşan 12 yıllık zorunlu eğitim ile adım atmış bulunuyoruz. Okullarımız; ilkokul, ortaokul, hem ilkokul, hemde ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarakdönüşüme uğradılar. Kayıt bölgeleri tarafımızdan güncellenerek, öğrencilerimizin evlerine en yakınokulları kayıtları merkezi sistem tarafından yapılmıştır. Yeni eğitim sistemimizin vatanımıza, milletimize ve tüm eğitim camiamıza ve minik yavrularımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Eğitim; uzun süreli bir süreçtir. Bazı sonuçları hemen alıyorsunuz, bazı sonuçları ise 10- 15 yıl sürebiliyor. Verilen eğitimin uzun vadede sonuçlarını, o bireyin hayatta başarılı olması, bir meslek sahibi olması, hayatta mutlu olması ile değerlendirebilirsiniz. Eğitimin kısa sürede sonuçlarını ise merkezi sınavlarda hemen görebilirsiniz. Bu sebeple; İlçe kaymakamımız Mümin HEYBET’ in önderliğinde, belediyemizin de çok değerli katkıları ile Tuzla’da eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılması için var gücümüzle çalışmaktayız.
Eğitim hizmetlerinin kalitesini artırılması yanında yavrularımızın daha sağlıklı bedenlere sahip olması için sportif faaliyetlere de önem vermekteyiz. Eskiden çocukların top oynaması, müzik dinlemesi anne-baba tarafından hoş karşılanmazdı. Çouklarımızın sosyal ve sportif faaliyetlere katılmasını sağlayın. Unutmayın! “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”.
Çocuklarımız bizlerden nasihat, değil örnek davranışlar beklemektedir. Çocuklarımıza karşı dürüst olmalıyız. Yapabileceklerimizin sözünü vermeliyiz ve verdiğimiz sözleri mutlaka yerine getirmeliyiz. Çocuklarımıza en iyi model olmak zorundayız. Çocuklarımız ders çalışırken, sizlerde kitap okuyarak örnek olmalısınız. Çocuklarımız ya okulda ya evde ya da okul ve ailenin kontol ettiği bir yerde olması gerekir. Bunun harici çocuk ya “bir suçun faili yada bir suçun mağduru” durumuna düşebilir. Yavrularımıza sahip çıkalım.Herşeyin yavrularımız için olduğunun bilincinde olalım.
Yavrularımıza yardımcı olabilmenin şartı öncelikle okur-yazar olmaktan geçmektedir. Ne yazık ki; İstanbul gibi büyük bir metropolde yaşamamıza rağmen okuma yazma bilmeyen veliler ile karşılaşmaktayız ve bu durum bizi derinden yaralamakadır. Okuma-yazma bilmemek bakar-kör olmak gibidir.Bu nedenle İlçemizde okuma-yazma bilmeyen hiçbir kardeşimiz, ağabeyimiz, ablamız kalmasın. Okuma-yazma bilmeyenler H alk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün açmış olduğu okuma yazma kurslarına lütfen katılsın. Okuma yazma bilmeyen komşularınız, akrabalarınızı, tanıdıklarınızı bu kurslara yönlendirin.
Yapılan araştırmada çocukların eniyi öğrendiği yaş 4-5 yaş gurubudur.Bu nedenle ana sınıflarımıza çocuklarımızı gönderelim. Diğer velileride teşvik edelim. Ok ullarımızın birçok ihtiyacı sizlerden alınan bağışlar ile karşılanmaktadır. Okullarımızın daha temiz, daha sağlıklı ve daha güzel olması için sizlerin maddi destekte bulunmanız gerekmektedir. Sizlerin maddi desteği ile okullarımız daha iyi ortamlarda eğitim hizmetleri verecektir.
Çalışmak bizden, gayret sizden, başarı yavrularımızdan. Bu duygu düşünceler ile hepinizi saygı ve sevgilerimle selimlıyor,huzurlu sağlık ve başarılı günler dilerim.”
HABER VE FTOĞRAFLAR
YAŞAR ŞİMŞEK
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.