24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

TUZLA SAHİLİ 30 YILLIK İŞGALDEN KURTULDU

Vatandaşlar tarafından gelen yoğun istek ve şikayet üzerine harekete geçen Tuzla Belediyesi, sahile ulaşımı engelleyen ve kaçak olan, çit ve demir korkuluklarla çevrili özel iskele ve kafeteryaları yıkarak, 25 km'lik Tuzla sahil şeridini halkın kullanımın

Tuzla sahili 30 yıllık işgalden kurtuldu


HAZİNEYE AİT PARSELLER GERİ ALINDI
Geçtiğimiz hafta içinde çok sayıda site ve villa tarafından 30 yıldır işgal edilmiş sahil şeridinde gerçekleşen yıkımla, hazineye ait olan parselleri de geri alan Tuzla Belediyesi, site yönetimleri ve villa sahilerine 20 gün önce tebligatta bulunmuştu.
Zabıta, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen yıkımla, halkın sahile inmesini engelleyen istinat duvarları, tel örgüler ve demir korkuluklar kaldırılarak, sahil vatandaşların hizmetine sunuldu.
SAHİL ŞERİDİ, TÜM TUZLALILARIN HİZMETİNE SUNULDU
 Tuzla Belediyesi tarafından başlatılan projeyle, 25 kilometre uzunluğundaki sahil, Tuzla'da yaşayan vatandaşların yaz aylarında rahatça denize girebileceği bir plaja kavuşmuş olacak. Projenin tamamlanmasıyla, halka açık mevcut 2,5 kilometrelik sahil şeridinin, 11,5 kilometreye çıkarılacağını açıklayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla Sahili'nde yıkım gibi görünen bu olayla sahil, işgalden kurtarılarak bütün vatandaşların kullanımına açılmıştır.” dedi.
TUZLA HALKI DAHA FAZLASINA LAYIK
 İstanbul Valiliği ve Tuzla Kaymakamlığı bilgisi dahilinde yapılan çalışmayla, sahilleri tüm Tuzla halkının hizmetine sunmayı düşündüklerini ifade eden belediye başkanı Şadi Yazıcı, “Tuzla sahilleri, yeni dolgu alanlarında yaptığımız çalışmalarımız tamamlandığında, İstanbul'un ender ve güzel yerlerinden birisi olacak. Tuzla sahillerinde bir 'leb-i derya' alanı oluşturacağız. Bu, Tuzla adına bir ayrıcalık olacak. Tuzlalı vatandaşlarımız, bu tür hizmetlere fazlasıyla layıktır.” şeklinde konuştu.
Tamamı Tuzla Belediyesi'nce yapılan 1. Etap Çevre Düzenleme ve Bitkilendirme Projesi kapsamında yıkımı yapılarak hızla hafriyat işlerine başlanan alanda kısa sürede plaj, sosyal tesisler, spor tesisleri, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurları oluşturulacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.