TUZDAN KAÇININ MEYVELERİ SOYMADAN YİYİN
Pendik Belediyesi?nin düzenlemiş olduğu ?Dengeli Beslenme? semineri, 5 Şubat Cumartesi günü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi?nde yapıldı.
Seminerin konuşmacısı Remedy Hospital’dan Yard. Doç. Dr. Meliha Kırkıncıoğlu, yaptığı sunumda; yiyeceklerin, proteinler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler, tuzlar ve sudan oluşan 6 grupta toplandığını belirtti.
Tuzdan mümkün mertebe uzak durulması gerektiğini, tereyağı kullanmanın ise, söylenildiği gibi zararlı olmadığını kaydeden Kırkıncıoğlu,
beslenmede, etli gıdaların, sebzeli gıdalara göre 1/3 oranında daha az tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Kırkıncıoğlu sözlerine, “Vitaminlerden yeteri kadar faydalanabilmek için meyvelerin iyice yıkanarak, soyulmadan yenmesi gerekir. Sebzeler ise, küçük parçalar halinde doğranarak, vitaminlerini öldürmeden yenmeli.” ifadeleriyle devam etti.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.