24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

TÜRKİYE HAFIZLAR'I PENDİK'TE YARIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Daire Başkanlığınca, 03 Ekim 2010 Pazar günü saat 10,00?da Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi?nde ?Bayanlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali? yapıldı.

TÜRKİYE HAFIZLAR'I PENDİK'TE YARIŞTI


ELEME USULU İLE FİNALE KALDILAR
Bu bağlamda, 01-15 Temmuz 2010 tarihleri arasnda, bölge merkezlerinde yaplan hafzlk tespit snavlarında, bölge birincisi seçilen 15 bayan öğrenci, 03 Ağustos 2010 tarihinde ön elemeye tabi tutulmuş, bunlardan İstanbul Ümraniye Aziz Mahmut Hüdayi K. K. Kursu öğrencisi Serap Elma, İstanbul G. Osmanpaşa Kazmkarabekir K.K. Kursu öğrencisi Remziye Pamuk, Konya Ereğli K. K. Kursu öğrencisi Hayrunnisa Gökbudak, Sakarya Sezginler K.K. Kursu öğrencisi Canan Aktaş, Ankara Altındağ Örnek K. K. Kursu öğrencisi Esra Kökmen, İsparta Hayırlar Yatl K. K. öğrencisi Kursu Hafize Zehra Öztürk ve Erzincan Kızılay K. K. Kursu’ndan Duygu Mete, ilk 7’ye girerek, Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde yarışmaya hak kazanmışlardı.

YARIŞMAYI, PENDİK’E FATOŞ KALA TAŞIDI
Yarışma finali için Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi seçildi. Evsahibi Pendik Müftüsü Ziya Ersin, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu yarışmanın Pendik'te yapılmasına vesile olan 2009 yılının birincisi Tuba Kur’an Kursu Öğrencisi Fatoş Kala kızımızı, huzurlarınızda kutluyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 Bayanlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde, salonumuzu pazar sabahı olmasına rağmen hınca hınç doduran tüm Kur’an sevdalılarını, ayrıca tebrik ediyorum. Sağolun, iyi ki varsınız. Sizlerin ve halkımızın Kur’an’a verdiği değer ve önemin, dünyada bir örneği daha yoktur. İnsanlarımızın, Kur’an’a muhazzaf (vazifeli) Kur’an için kendini adamış bir neslin evlatları olarak aynı yolda ilerlememiz, bizleri ayrıca mesut ve bahtiyar etmektedir." dedi.

Ziya Ersin, yarışmanın, hafızlık örneğinin en iyi şekilde sergilenmesi için yapıldığını da kaydederek, geçmişteki tecrübe ve yarışmalardaki heyecanın, bu yolda önemli mesafe alındığını gösterdiğini söyledi. Kur'an'ın, ilk nazil olduğu çağdaki gibi tazeliğini koruduğunu da ifade eden Ersin, “Kur'an, toplumsal gelişmeye öncülük etmeye ve insanlığı aydınlatmaya devam ediyor. İnsanlığın, çağlar süren mana arayışına, O'ndan başka son verecek olan bir kaynak yoktur.” şeklinde konuştu.

KUR’AN RUHUNA UYGUN BİR MEKAN HAZIRLANDI
Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Türkiye finali, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan hafızlık yarışmalarından dolayı, belediye başkanı olarak çok mutlu olduklarını ifade ederek, “İlçemizdeki kültür merkezinde bizlere Kur’an ziyafeti veren kızlarımızı kutluyor, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu mekanı, sizler için titizlikle hazırladık.” dedi.

YOL GÖSTERİCİ MUKADDES KİTAP
Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş ise konuşmasında, “Yol göstericimiz mukaddes kitabımız Kur’an, Asrı Saadet’ten bu güne, bizlere, hep rehber olmuştur. Kur’an-ı öğreten Diyanet İşleri Başkanlığı’mız başta olmak üzere, il müftülerimizden, ilçe müftülerimizden ve bu işe gönül vermiş insanlarımızdan Allah razı olsun.” ifadesinde bulundu.

KIZ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Kur’an Kurslarından sorumlu İstanbul İl Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli de yaptığı konuşmada, “Kız öğrencilerin bir birleriyle yarışması, bir bayan yönetici olarak beni, hayli mutlu etmektedir. Peygamberimizin (sav), eğitim ve öğretimde kadınların, erkeklerden daha az olmaması için yoğun çaba sarfederek, hep eşit şekilde uygulamalarına rastlamaktayız. Erdemli, yüce bir makam olan bu hafızlık mertebesinin burada kalmaması, bayan hafızlarımızın mutlak ilahiyat fakültelerine giderek, ezberlemiş oldukları ayetlerin manalarını da öğrenmeleri gerekir. Bu gerçekleştiği tardirde, insanlara, topluma ve aileye daha faydalı olacaklarına inancım tamdır.” dedi.

KUR’AN, İNSANLARI GAYRİ AHLAKİ YOLDAN KURTARIR
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata da, Kur’an-ı Kerim’in, insanların hayatına değer katan ve derinlik kazandıran, gayri ahlaki yoldan kurtaran ve hak yoluna ulaştıran bir kitap olduğunu söyledi. İlk hafızın Hz. Muhammed (sas) olduğunu, her konuda olduğu gibi hafızlık konusunda da, önderin Hz. Muhammed (sas) olduğunu ifade eden Ata, ''DİB olarak, geleneksel bir şekilde, tüm dallarda olduğu gibi bayan Kur'an Kursu öğreticileri içinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmaları düzenliyoruz. Bunda amaç, görevlilerin yetişmesine katkıda bulunma, teşvik etme ve eksikliklerin giderilmesini sağlamaktır. Bir mümin ve mümine olarak Kur’an-a karşı görevlerimiz var. Bu güne kadar fırsat bulamayan herkes, hangi yaşta olursa olsun mutlak Kur’an öğrenmeyi ve öğretmeyi kendine bir görev edinsin.” dedi.

SORULAR VE SIRALAR KURA İLE BELLİ OLDU
Konuşmaların ardından yapılan yarışmaya katılan ve elemelerde birinci olan İstanbul Ümraniye ile yine istanbul G. Osmanpaşa, Konya, Erzincan, İsparta, Sakarya ve Ankara illerinin temsilcilerine, 3'er soru soruldu. Sıra ve soruların kurayla belirlendiği yarışmada, Mehmet Göktepe Musaflar İnceleme Kurul Üyesi, Gülşen Ekici Kur'an Kursu öğretmeni ve Habibe Yavaş Kur'an Kursu öğretmeninden oluşan 3 kişilik jüri değerlendirme yaptı. Yarışmacılardan, Kur'an-ı Kerim'in değişik surelerini ezbere okumaları istendi. Yarışma sonunda, Konya Ereğli K. K Kursu Öğrencisi Hayrunnisa Gökbudak birinci; İsparta Hayırlar Yatılı K. K. Kursu Öğrencisi Hafize Zehra Öztürk ikinci; İstanbul G. Osmanpaşa Kazımkarabekir K. K. Kursu Öğrencisi Remziye Pamuk üçüncü oldu.  

DİYANET’TEN BİRİNCİYE 5.000 TL. VE ALTIN
Diyenet İşleri Başkanlığı’nca 2010 Yılı Bayanlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’ne katılan öğrenci ve öğreticilere verilen ödüller şöyle sıralandı. 1.ye Diyanet 5.000 TL., Pendik Müftülüğü 3 adet altın bilezik ve 4 çeyrek altın. 2.ye Diyanet 3,500 TL., Pendik Müftülüğü 2 bilezik, 4 çeyrek altın bir eşarp. 3.ye Diyanet 2,500 TL, Pendik Müftülüğü 1 bilezik, 4 çeyrek altın bir eşarp. Tüm yarışmacı öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 1.500 TL para ve öğreticilere 1’er Cumhuriyet Altını takdim edildi. Ayrıca, Pendik Müftülüğü, tüm yarışmacı öğrencilere 4’er adet çeyrek altın ile birer eşarp hediye etti. Yine Pendik Müftülüğü, yarışmaya katılan öğrencilerin, öğreticilerine 1’er adet altın kaplama kol saati, 1’er adet çeyrek alın ve 1’er adet eşarp hediye etti. Yarışmaya katılan öğrenci ve öğreticilere ayrıca, başta Pendik Belediyesi olmak üzere, Pendik esnafından ve bazı çevrelerden Altın bilezik, cumhuriyet, çeyrek altın, saat ve eşarp gibi çeşetli hediyeler verildiği ifade edildi.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.