24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

TÜRK OCAKLARINDAN SERT TEPKİ

İskenderun?da 7 askerimizin şehadeti ve 9?unun yaralanmasına yol açan PKK saldırısı ile İsrail?in Gazze?ye insani yardım götüren sivillerin bulunduğu gemilere yaptığı silahlı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

TÜRK OCAKLARINDAN SERT TEPKİ


İskenderun’daki olay, aylardan beri hazırlığı yapılan ve uygulanmaya çalışılan PKK saldırılarının son örneğidir. Başta terörist başı Öcalan ve örgütün siyasi kanadı olan partinin sözcüleri olmak üzere, bu saldırıların işareti çok önceden verilmişti.

Türkiye Devleti defalarca tehdit edildi. PKK niyetini ve hedefini gizleme gereğini duymadan yapacaklarını açıklamasına rağmen, ülkemizde bazı çevrelerin bir kısım siyasetçilerin bunları görmezlikten gelmeleri sadece aymazlıkla izah edilemez. Bunlar terör örgütüne meşru bir siyasi kuruluş muamelesi  yapılmasını, isteklerinin hoşgörüyle karşılanmasını istiyorlar. Basında, bürokraside ve siyasette bu anlayışı benimseyenler PKK’ya karşı gerekli önlemlerin alınmasını engellerken, tutumlarının demokrasinin gereği olduğunu savunuyorlar.

Türkiye tarihinin en büyük siyasal ve sosyal problemiyle karşı karşıya olduğunun bilinciyle hareket etmek ve meselenin büyüklüğüyle orantılı, geniş ve etkili önlemler almak mecburiyetindedir. Bunu yapmak yerine, yıllardır yapıldığı gibi, sadece güvenlik güçleri üzerinden mevzii tedbirlerle yetinmenin etnik fitneyi cesaretlendirdiğini, elverişli bir faaliyet ortamı hazırlandığını artık herkes görüp anlamalıdır.

PKK’lılar sevinmesin diye bağrına taş basıp gözyaşlarını içine akıtan Türk annelerine, vatan topraklarını şer güçlere karşı korumak azmiyle koşarcasına bölgeye giden koç yiğitlere sahip bir milletin bu sinsice saldırılarla yıldırılıp baskı altına alınacağını sananlar  derin bir yanılgı içinde olduklarını kuşkusuz anlayacaklardır. PKK’lı teröristlere yandaşlığı, sempatizanlığı, liberal ve demokrat olmanın gereği sayanların vicdanları umarız bir gün uyanır.

Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

İsrail uluslararası sularda seyreden gemilere silahlı müdahalede bulunarak, savunmasız sivillere orantısız güç kullanarak katliam yapmıştır. Bu davranış uluslararası hukuk ve insan hakları açısından ağır bir suçtur.

İsrail bu tavrıyla hukuka ve insani değerlere saygı göstermediğini bir kere daha ortaya koymuştur. Silah kullanarak her istediğini yapmaya muktedir olduğu inancından kaynaklanan bu tutum İsrail’in “haydut devlet” olmakta sakınca görmediğini ispatlıyor. Şimdiye kadar İsrail’in bu tarz tüm davranışlarına sessiz ve tepkisiz kalan Birleşmiş Milletler gibi iddialı kuruluşların bu olay karşısındaki tutumlarının ne olacağı son derece önemlidir. Sırtını Amerika Birleşik Devletleri’ne dayayarak Güvenlik Konseyi’nden etkili önlem çıkmasını engellemeyi başaran, hukuk ve adaletle küstahça alay eden İsrail bir kere daha dilediğini yapmakta serbest bırakılırsa insanlık  ve hukuk adına yeni bir cinayet işlenmiş olur.

Dünya barışı ve bölgenin huzuru açısından saldırgana hakkettiği cevabın verilmesi, uluslararası hukukun  mutlaka işletilmesi gerekir. Türkiye bu konuda meseleyi uluslararası alana intikal ettirmek ve Dünya kamuoyuna gerçekleri duyurmak üzere gerekli girişimleri yapmalıdır.

Bütün siyasi merkezlerimizi ve kamuoyumuzu bu konuda millî bir dayanışma içerisinde olmaya ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz. 

Ahmet KARA

TÜRKOCAKLARI PENDİK ŞUBE BAŞKANI             

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.