TÜRK OCAKLARI ŞAHİN UÇAR?I AĞIRLAD
Türk Ocakları Pendik Şubesi?nin sıralı seminerlerinin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Şahin Uçar?dı. ?Tarih Felsefesi Konuşmaları? konulu bir panel veren Uçar, katılımcılara tarih bilinci hakkında çeşitli bilgiler verd

Geçtiğimiz cuma akşamı, şube binasında, Türk Ocakları Pendik Şube Başkanı Ahmet Kara’nın kısa bir selamlama konuşmasıyla başlayan panelin konuşmacısı Prof. Dr. Şahin Uçar’ın paneline, ilgi oldukça yoğundu.
TARİH, İNSANOĞLUNUN VAROLUŞUYLA BAŞLAR
Prof. Dr. Şahin Uçar yaptığı sunumda, tarih bilinci hakkında bazı bilgiler verdi. UÇAR, İnsanoğlunun varoluşundan bu güne kadar geçmiş zamanlarda yaşanan her hadisenin tarih kapsamında olduğunu kaydetti.
GEÇMİŞİ, ALLAH’TAN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ
Günümüzde var olan tarih kayıtlarının büyük oranda eksik ve yanlış şeyler olduğunu, geçmişte yaşanan hadiselerin Allah’tan başka kimse tarafından tam olarak bilinemeyeceğini ifade eden Şahin Uçar, “Geçmiş dönemleri bilemediğimiz için tarih kayıtlarına geçen bilgilerin doğruluğuna da güvenemeyiz.” şeklinde konuştu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.