24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

TEMİZ PENDİK İÇİN SEFERBERLİK

Pendik Belediyesi, çevre temizliği ile ilgili geniş kapsamlı bir projenin startını verdi. ?Pendik?i Temiz Tut? sloganıyla yola çıkılan proje, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Temiz Pendik için seferberlik


Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin,
çevre günü münasebetiyle çok geniş kapsamlı bir proje başlattıklarını, bu proje ile hedeflerinin daha temiz ve yaşanabilir bir Pendik olduğunu, şu ifadelerle duyurdu; “Pendik, hakikaten çok güzel bir şehir. Bu şehrin güzelliğinin devamı için hepimizin üstüne görevler düşüyor. Çevreyi temiz tutmak için onu kirletmemek gerekiyor. Çevreyi korumak için bir takım tedbirlerin yanı sıra eğitim de gerekli. Bu hassasiyeti en üst düzeyde tutmak için bu günden başlayarak, yaklaşık iki ay kadar sürecek kapsamlı bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Hepimiz, üstümüze düşen görevleri yerine getirdiğimiz takdirde daha yaşanabilir bir şehir elde etmiş oluruz.”

Pendik’in mahallelerinde  topyekûn temizlik
 Geniş kapsamlı projenin önemli ayaklarından biri, Pendik’in tüm mahallelerinde girişilen temizlik çalışmaları. Bu çalışmalar sırasında, 45 süpürgeci, 2 kamyonet, 3 çöp aracı, 4 çim biçme makinesi, 2 süpürme makinesi, konteynır tamir aracı, su tankeri ve molozları kaldırmak için bir kamyon görev yapıyor. Pendik’in 31 mahallesine ve 5 köyüne giren bu dev ekip, temizlenmedik cadde, süpürülmemiş sokak bırakmıyor.

Sokaklarda bir toz bile kalmıyor
 Çok yönlü temizlik çalışmalarına Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri de katılıyor. Toplu çalışmalar sırasında, önce mahalledeki otlar biçiliyor, molozlar kaldırılıyor. Daha sonra temizlik ekipleri sokaklara girerek, süpürme ve temizleme işlemine başlıyor. Bazı sokak ve caddeler, özel araçlar ile yıkanıyor. Sokaklar pırıl pırıl olduktan sonra, sıra küçük bazı onarımların yapılmasına geliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıpranmış yolları tekrar asfaltlıyor, gerekli yerlere yama çalışması yapıyor, tratuarlar boyanıyor. Tüm çalışmalar tamamland?ktan sonra mahalleler, Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından sivrisinek ve diğer böceklere karşı ilaçlanıyor.

Çalışmalar, durmaksızın devam edecek
 Temizlik anlayışına yeni bir açılım getiren Pendik Belediyesi, çok yönlü temizlik çalışmalarını durmaksızın devam ettirecek. Pendik’teki tüm mahalleler, 15 günde bir yoğun temizlik çalışmalarına sahne olacak. Bunun yanı sıra, katı atık, pil ve atık yağları toplayarak, bunların ekonomiye yeniden kazandırılmasını sağlayan Pendik Belediyesi, elektronik atıkların geri dönüşümü projesini de uygulamaya sokacak. Kaymakamlıkla ortaklaşa yürütülen, “Okullarda çevre eğitimi projesi” sayesinde ise, çocuklar çevre konusunda daha bilinçli hale gelecek.

Vatandaştan büyük memnuniyet
 Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarına yoğun bir tempoyla devam ediyor. Sabah, 6.30’da temizliğe başlayan ekipleri gören vatandaşlar, önce çok şaşırıyor, sonra duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Belediyenin temizlik projesi hakkında görüşlerini aldığımız vatandaşlar da, bu tür çalışmaların devam etmesinden yana.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.