24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

TEMAYÜLDE ADAM ADAMA MARKAJ VE HEYECAN VARDI

Birinci bölge olan Anadolu Yakası?ndaki 13 ilçenin temayül yoklaması Bülent Ecevit Kültür Merkezi?nde yapıldı. AK Parti?nin 200?e yakın belediye başkan aday adayı, teşkilat mensuplarından oy alabilmek için adeta bire bir adam markajı yaptı. Geçtiğimiz paz

Temayülde adam adama markaj ve heyecan vardı

Pendik’te 14, Tuzla’da 9, Kartal’da 5, Maltepe’de 16 ve Sancaktepe’de 7 AK Partili aday adayının kıyasıya yarıştığı temayülde, ilçe başına düşen ortalama aday adayı sayısı 10’dan fazlaydı.
Aday adayları oy kullanmaya gelen teşkilat mensuplarını kapıda karşılayıp sandığa kadar eşlik ettiler. Bazı aday adayları saatlerce sandık başından ayrılmadı. Oy kullanan partililere gülücükler dağıtan aday adayları, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin kafeteryasına hatırı sayılır bir hasılat bıraktı.
Temayülde kullanılan oylar doğrudan AK Parti Genel Merkezi’ne götürüldü. Pendik, Kartal, Tuzla, Sancaktepe ve Sultanbeyli bölgesinin oyları pazartesi günü sayıldı. Sonuçları yalnızca AK Parti’nin üst düzey yöneticileri biliyor.
AK Partililer temayül yoklamasının aday belirleme sürecine katkısının % 5-10 arasında olacağı görüşünde birleşiyor.
En büyük etkinin ilçe yönetimi, il yönetimi ve genel merkez yönetiminde olduğu aday belirlemede, son söz Başbakan Erdoğan’da olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle İstanbul’daki ilçe belediye başkan adaylarını belirlerken bir hayli yorulacağa benziyor. Başbakan’ın en geç 20 Ocak’a kadar tüm ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.