24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

SENDİKACI REFERANDUM İFADESİ VERDİ

12 Eylül?de yapılan Anayasa Referandumu yüzde 58 EVET ile sonuçlandı. Referandumda ?Toplu Sözleşmeye ve Toplumsal Sözleşmeye EVET? sloganı ile üyelerini bilgilendirmek amaçlı bröşür bastıran Memur-Sen?in broşür çalışması Türk Büro Sen?i rahatsız edince Cu

SENDİKACI REFERANDUM İFADESİ VERDİ

Türk Büro Sen’in Referanduma EVET Hazımsızlığı
 Büro Memur Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Mehmet Kayalı’nın Memur-Sen’in referandum ile ilgili sendika üyelerini bilgilendirme broşürünü iş yerine götürmesi Türk Büro Sen’i rahatsız etti ve Türk Büro Sen hazımsızlığını mahkemeye taşıdı. Pendik Cumhuriyet Savcılığı’na Türk Büro Sen tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Büro Memur Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Mehmet Kayalı konuya ilişkin Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi.
 
Büro Memur Sen Şube Sekreteri Mehmet Kayalı; “yapılan iş “Toplu Sözleşmeye ve Toplumsal Sözleşmeye EVET”  broşürünü afiş olarak kullanmak değil, kamu görevlilerini ilgilendiren ve kamu görevlileri için olmazsa olmaz olan en önemli sivil toplum kuruluşları olan sendika ve konfederasyonların yıllardır elde etmeye çalıştıkları hakların gelecek olması yönünde bilgi ve sevincin paylaşılmasıdır” dedi.
 
Şube Sekreteri Kayalı; 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan ve milletimizce kabul edilen Anayasa Değişikliğinin Halk Oylaması sonucunda birçok yenilik, uyum yasalarıyla birlikte çalışma ve sosyal hayatımıza yansıyacaktır dedi. Memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesi, toplu sözleşmenin kanun hükmünde olması yani kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme hakkıyla belirlenecek olması, kamu görevlileri hakem kurulunun kurulacak olması, kişisel verilerin korunması, memurlar ve kamu görevlileri hakkında verilen uyarma ve kınama cezalarına yargı yolunun açılacak olması, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı, kamu denetçiliğinin kurulması, Ekonomik Sosyal Konsey’in anayasal güvence altına alınması gibi bir yığın yenilik tabii ki memurların lehine olmuştur diyen Şube Sekreteri Mehmet Kayalı;  Memur Sen’in bu yenilikleri üyelerine referandum öncesi duyurması en doğal hakkıdır. Bilginin paylaşılmasına tahammülsüzlük yadırganacak bir durumdur dedi.
 
Kararı Cumhuriyet Savcılığının vereceğini ifade eden Büro Memur Sen Şube Sekreteri Mehmet Kayalı; Yüksek Seçim Kurulu’nun 1986/349 sayılı içtihadında; “işçi ve işveren sendikalarıyla konfederasyonları 298 sayılı Kanun’un 62, 63, 64 ve 66. Maddelerinde sayılan kurum ve kuruluşlarından olmadıklarından Türk-İş tarafından yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşüne ilişkin olarak yapılan başvuru hakkında seçim kurulları görevli değildir.” Denilmektedir. İşyerinde bulundurulan sendika broşürünün suç sayılmasını gerektirecek yasal dayanak bulunmamaktadır. Karar Türk adaletindir dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.