24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

SANAYİ?YE ÇATALÇAM İLKÖĞRETİM OKULU

İş adamı Erol Köstek, Sanayi Mahallesi?nde çok arzuladıkları bir okulun inşaatına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, emeği geçen kaymakam, belediye başkanı, milli eğitim müdürü, şube müdürleri ve açılışı onurlandıran Devlet Bakanı Egemen BAĞIŞ?a teşek

Sanayi?ye Çatalçam İlköğretim Okulu


ARTIK BU ÜLKEDE HELVA YAPILIYOR
 Temel atma töreninde konuşan Egemen Bağış, Türkiye'de her zaman refaha, kalkınmaya, adalete ve birleşmeye, bunu gerçekleştirmek için de çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Hani ana muhalefet partisine akıl vermeye çalışan bir tane son kullanma tarihi geçmiş zat, diyor ya 'şeker var, un var, yağ var, helva yapacak kimse yok' diye. İşte Adalet ve Kalkınma Partisi geldi, artık bu memlekette helva yapılıyor'' dedi.
Türkiye'de eğitime yüzde yüz destek verdiklerini vurgulayan Bağış, ''İş adamlarımız vergi yerine okul yaptırsınlar,  okulları tamir ettirsinler, okulları büyütsünler ve bütün masraflarını yüzde yüz vergiden düşebilsinler istedik ve bunun önünü açtık'' diye konuştu.
SORGULAYAN NESİL
 9 yılda bir çok çılgın proje gerçekleştirdiklerini anlatan Bağış, ''Biz çılgın ve cesur projeler üretecek nesil istiyoruz. Biz çocuklarımızın her şeyi sorgulamasını, her şeyi tartışmasını istiyoruz. Öğrenmesini, değerlendirmesini istiyoruz. Okuduklarını düşünmelerini, düşündüklerini uygulamalarını, uyguladıklarını da neticelendirmelerini istiyoruz. İşte o zaman, Türkiye şaha kalkar'' dedi.
Bağış, Beykoz'da düşen polis helikopterine ilişkin de şunları söyledi:
''Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeyi bölemeyecekler. Bu millet, etle tırnak olmuş. Türk’üyle, Kürd’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Abaza’sıyla, Zaza’sıyla, Arnavut’uyla, Boşnak’ıyla, ve bütün zenginlikleriyle,  tek millet olmuş. Bu milleti hiçbir şekilde zayıflatamayacaklar. Fitne fücur çabaları hiç bir şekilde başarıya ulaşamayacak'' dedi.
İETT HİZMET BİNASINI AÇTI
 Bağış, daha sonra Pendik sahilinde bulunan İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Pendik Hareket Amirliği Binası’nın açılışını yaptı. Bakan Bağış, programında yer alan Pendik'teki Tibet Fabrikası ziyareti ile Viaport Alışveriş Merkezi ziyaretini iptal etti.
Törene Bakan BAĞIŞ’ın yanısıra Kaymakam Cafer ODABAŞ, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan ŞAHİN, AK Parti İlçe Başkanı Turgay KILIÇ ve çok sayıda iş adamı ile vatandaşlar katıldı.
İMARA HIZLI ÇÖZÜM
 Kenan ŞAHİN, okul yapılacak arsa ile ilgili gerekli imar durumunu, hızla cözüme kavuşturduklarını ve temel aşamasına getirdiklerini kaydetti.
Kaymakam Cafer ODABAŞ’ta hayırseverlerin katkılarıyla, Türkiye’deki eğitimin kalitesinin ve okulların niteliğinin arttığını söyledi. Okulun yapımını üstlenen iş adamlarına ise, teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.