24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

ŞAİR YUSUF DURSUN, PENDİK?TEYDİ

Edebiyat ve Şiir dallarnda birçok ödülün sahibi olan Şair ve Yazar Yusuf Dursun, Pendik Belediyesinin düzenlediği ?Okul-Yazar Buluşmaları? etkinliğinde öğrencilere duygulu anlar yaşattı.

Şair Yusuf Dursun, Pendik?teydi





Pendik Abdullah Acar İlköğretim Okulu’ndaki ‘Okul-Yazar Buluşmaları’ etkinliğine konuk olan Şair ve Yazar Yusuf Dursun, katılımcı öğrencilere duygulu anlar yaşattı. Adı‘Gönül Bahçesinde Sevgi Şöleni’ olan söyleşide Şair Dursun, bugüne kadar yazdığı ve birbirinden güzel şiirlerini, ‘Fetih Marşı’, ‘Türkiyem’ ve yine şiirini kendi yazmış olduğu ‘Yetim Kızın Başını Okşayan Mübarek El’ gibi ezgiler eşliğinde seslendirerek, sevgi üzerine çok duygusal bir sohbet gerçekleştirdi. Mevlana’nın “Sevgiden bir deniz olsa da yüzsek.” sözünü hatırlatan Şair Dursun, günümüzde ‘sevgi’ kelimesinin çok kullanıldığını ama ne yazık ki gerçek manada yaşanamadığını kaydetti.

Anneler Günü’nü ve Baba sevgisini de unutmadı.

Allah ve Peygamber sevgisinden bahseden ve sonra sözü Anne sevgisine getiren Şair Yusuf Dursun, ‘Canım Annem’ ve ‘Anne Kanadı’ adlı şiirlerini okuyarak ‘Anneler Günü’nü de kutlamayı unutmadı. Hemen ardından Baba sevgisine de değinen Şair Dursun, “Peygamberimiz de öyle söylüyor. Bir sahabenin sorusu üzerine ‘Anne’ ismini 3 defa tekrarlıyor, hemen sonra ‘Baba’ ismini zikrediyor.” dedi ve ‘Babam Benim İçimde’ adlı şiirini okudu: “Babam evin direği/ Sevgi dolu yüreği/ Güzellikte babamın/ Bükülmez hiç bileği…”

Ders kitaplarında yer alan ‘Benimle Yaşıt Dedem’ adlı şiirini de seslendirdi.

Söyleşinin sonlarına doğru, 1984 yılında bir dergide yayımlanan ilk şiirini, en son yazmış olduğu ‘Kördüğüm’ adlı şiirini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim ders kitaplarına aldığı ‘Benimle Yaşıt Dedem’ adlı şiirini okuyan Şair Dursun, öğrencilerin sordukları soruları cevapladı. Son olarak Pendik Belediyesince öğrencilere dağıtılan kendisine ait olan kitapları imzalayarak söyleşiyi noktaladı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.