24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN YEMEK PARASI EYLEMİ

Sağlık çalışanlarından yemek parası eylemi

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen çalışanları, maliye bakanlığı tarafından başlatılan sağlık hizmetleri çalışanlarından yemek parası ücreti alınması uygulamasını Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlediği basın açıklaması ve bir günlük yemek yememe eylemiyle pretesto etti.
Türk Sağlık Sen İstanbul 2 No’lu Şube tarafından organize edilen eyleme, Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu Sen il başkanı Hanefi Bostan, Sağlık Sen Kartal Şube Başkanı Alper Alıcı, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Çakmak ve çok sayıda sağlık hizmeti çalışanları katıldı.
MHP Kartal belediye başkan adayı Dr. Ahmet Çakıroğlu ve teşkilat mensubu üyelerinin de destek verdiği eylemde, yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
YEMEĞİMİZE GÖZ DİKTİLER
“Devlet memurları yiyecek yardımı yönetmeliğinde ‘Yiyecek yardımı yemek verme şeklinde yapılır. Bu yardım karşılığında nakden bir ödemede bulunulmaz ve mevcut yemek servislerinden yararlanırlar’ hükmü yer almasına devlet yetkililerimiz kanun ve nizam tanımayarak ve hukuku çiğneyerek, yemeğimize de göz dikip parasını istemektedir. Bu bizce, şiddetle kınadığımız, kabul edilemez bir uygulamadır ve bu uygulamadan vazgeçilmesi için başlattığımız yemek yememe ve diğer eylemlerimiz artarak devam edecektir. Danıştay’a açtığımız davanın lehimize sonuçlanmasını umuyor, yetkililerimizden de bu uygulamadan bir an evvel dönmelerini istiyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.