19 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

PUTİN'DEN SURİYE AÇIKLAMASI 'ÇEKİLME EMARESİ YOK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD'nin Suriye'den çekilmesini değerlendirdi. 'Çekildiklerine dair bir emare yok" dedi.

Putin'den Suriye açıklaması 'Çekilme emaresi yok'

20 Aralık 2018 Perşembe 14:21

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2001 yılından beri düzenlediği büyük yıl sonu basın toplantısı için Rus ve yabancı gazetecilerle bir araya geldi. Putin, ABD'nin Suriye'den çekildiğine yönelik emare olmadığını belirtirken, Trump'ın "DAEŞ yenildi" sözlerine katıldığını söyledi. nükleer savaş tehdidini küçümsememek gerektiğini belirterek ABD'ye mesaj verdi. Bu yıl Putin'in büyük basın toplantısına 1.702 gazetecinin akredite olduğu belirtildi. İşte Putin'in açıklamalarından satır başları...

ABD SURİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU?.. ABD Başkanı'yla aynı fikirdeyim, DEAŞ yenildi. Fakat DEAŞ militanlarının yeniden gruplanması riski hâlâ korunuyor. ABD askerlerinin Suriye'den çekileceği konusunuysa bilmiyorum. Biz henüz herhangi bir geri çekilme belirtisi görmüyoruz. ABD daha öncede defalarca Afganistan'dan çekileceğini söylemişti fakat hala oradalar."

PUTİN NE ZAMAN EVLENECEK?... 
- LifeNews muhabiri: Ne zaman evleneceksiniz?
- Putin: Şuna bakın, evli olduğu için benim de kendisi gibi olmamı istiyor. Düzgün bir insan olarak, bunu bir gün yapmam (evlenmem) gerekecek.

DİŞE DİŞ GÖZE GÖZ KÖTÜ BİR İLKE: Rusya vatandaşı Mariya Butina'nın ABD'de tutuklanmasını ilişkin: "Dişe diş göze göz, kötü bir ilke. Neden Butina'yı tutukladıklarına anlam veremedim"

YENİDEN SOSYALİZM MÜMKÜN MÜ?
Putin: "Mümkün değil."

SKRİPAL VE KAŞIKÇI YORUMU
Skipral vakası, uluslararası rekabet kapsamında Rusya'ya saldırmak için bir bahane olarak kullanıldı. Skripal vakası olmasaydı, başka bir şey uydururlardı. Skripal'in hayatta ve yaptırım uygulandı. Ancak Kaşıkçı hayatta değil ve sessiz kalındı"

Kaynak:İnternethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.