24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

POSOF GELENEKLERİ GURBETTE DE YAŞATILIYOR

Düğün vesilesiyle biraraya gelen gurbetteki Posoflular, kültürlerini yaşatabilmenin heyecanı ve coşkusunu, hep birlikte yaşadılar

POSOF Gelenekleri gurbette de yaşatılıyor



 Manevi bir duygu yoğunluğunun yaşanmasına neden olan birbirinden yetenekli hocaların okudukları ilahiler ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan ve biri Posof’ta olmak üzere, iki ayrı düğün merasimiyle evlilige ilk adımını atan Ömer ve Nuray çiftinin düğünlerinde, Posof gelenek ve görenekleri olabildiğince yaşatılırken, çiftin mutlulukları da gözlerinden okunuyordu.
n Çiftin ilk düğün merasimi, geçtiğimiz hafta cumartesi günü akşam saatlerinde, Posof Türkgüzü Köyü’nde, aileleri ve yakın akrabalarının yanı sıra dost ve sevenlerinin katıldığı, yoğun bir katılıma ve coşkuya sahne olan kına gecesi töreniyle gerçekleşti.

BÜTÜN POSOFLULAR ORADAYDI
 İkinci düğün merasimi ise, bir hafta sonra Kocaeli ve İstanbul’da ikamet eden Posofluların da yoğun ilgi gösterdiği, Fatih Mahallesi, Fatih Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Düğün, yemekli özel bir programla yapıldı. Programa, yine çok sayıda davetli katıldı.
n Geleceğimiz dediği oğlunun mürüvvetini görmenin doyumsuz mutluluğu gözlerinden okunan Baba Fikri GÜRLER, yaptığı selamlama konuşmasında, “Şahsım ve ailem adına, bu mutlu günümüzde bizleri yanlız bırakmayan tüm gönül dostlarıma, sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bir baba olarak bu gün hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum. Yüce Rabbim’den, tüm anne ve babalara, çocuklarının mürüvvetini göstermesini ve böylesi mutlu günleri yaşatmasını diliyorum.” şeklinde konuştu

 Genç çiftin nikahları, Fatih Mahallesi, Fatih Camii Konferans Salonu’nda okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahiler ve dualar eşliğinde kıyıldı. Yemek ve takı törenin ardında birbirlerini uzun süre görmemiş Posoflular, hemşehrileriyle biraraya gelerek, hasret giderdiler.
NURAY ve ÖMER çiftine bir ömür boyu mutluluklar temennileri eşliğinde Posoflular Derneği’nde yapılan sohbetlerle gün boyu süren evlenme merasimi, akşam saatlerine kadar devam etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.