05 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

PENDİK'TEN IHLAMUR KOKUSU YAYILACAK

Pendik Yenişehir Tavukçuyolu mevkinde yapılan 100 Bin Ihlamur Fidan Dikim Töreni'ne Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'da katıldı.

Pendik'ten Ihlamur kokusu yayılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen Ihlamur Eylem Planı, Pendik’te gerçekleştirilen törenle başladı. 100 bin ıhlamur ağacının dağıtılacağı eylem planı töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2007’den bugüne 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandırdık. Bugün Belçika’nın toprakları 3 milyon hektar. Neredeyse Belçika kadar bir yeri yeşillendirdik.”dedi.

               

       

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülecek 2012-2013 Ihlamur Eylem Planı, ilk Pendik’ten başladı. Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesinin katkıları ile Ihlamur Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi. Yenişehir Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen törende yağmurlu havaya ve soğuğa rağmen coşkulu katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, böyle bir projenin ilk olarak Pendik’ten başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeşilin sağlığa ve çevreye verdiği yararının yanında birde insana iç huzur ve ruh dinginliği sağladığınıı belirten Şahin; “Yeşili kentimize yaygınlaştırmak için kurumlara arası yoğun çalışıyoruz. Belediye olarak biz her yıl 100 bin ağaç dikiyoruz. 5 yıl sonra kişi başı bir ağaç hedefliyoruz. Ayrıca bu ıhlamur kokusunun ilk Pendik’ten yayılacak olması da gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Melen Projesi ile İstanbullu' nun 2071’e kadar su problemi olmayacak

Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pendiklilere selamını ve sevgilerini ileterek başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Pendik’in kendisi içinde ayrı önemi ve yeri olduğunu ifade etti. Kendisinin İSKİ görevindeyken iki uhdesi olduğu söyleyen Eroğlu, bunlardan birinin su birisinin de ağaç olduğunu belirtti. Son Melen Projesi ile İstanbul’un 2071’e kadar su probleminin ortadan kalktığını bildiren Eroğlu, “1994’ten önce İstanbul’da ağaç yoktu. İnsan için su yoktu ki ağaçlar sudan nasiplensin. Başbakan Erdoğan öncülüğünde büyükşehir belediyesi bünyesince ağaç ve peyzaj birimi kurduk. Fidanlık oluşturduk. Tüm İstanbul’u yeşillendirmeye başladık.”dedi.

2 milyar fidanı toprakla buluşturduk

2007 yılından itibaren ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını dile getiren Bakan Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “2007’den bugüne 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandırdık. Bugün Belçika’nın toprakları 3 milyon hektar. Neredeyse Belçika kadar bir yeri yeşillendirdik. Kurduğumuz fidanlık 700 milyon fidan üretiyor. 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Belediyemiz ne kadar fidan isterse fidan vermeye hazırız.”dedi. İstanbul’da da şu ana kadar 3 milyon 200 bin adet fidan diktiklerini belirten Eroğlu, önümüzdeki yılsonuna kadar her İstanbullu için bir fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi. Geçen yıl erguvan dağıttıklarını bu yıl ıhlamur kokusunun tüm İstanbul’a yayılmasını istediklerini ifade eden Eroğlu, “İstanbul genelinde tam 100 bin ıhlamur ağacını toprakla buluşturacağız. Bu yağmur ve soğukta buraya gelen herkese teşekkür ederim.”dedi. Törenin sonunda Bakan Eroğlu ve Başkan Şahin birlikte ıhlamur ağacını toprakla buluşturdu.





Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.