22 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C

PENDİK'TE YEMEK YARIŞMASI! HERKES KATILABİLİR..

İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği (İYAGAD) tarafından“Yeditepe’de 7’den 77’ye Lezzet Avı” sloganıyla geçtiğimiz yıl ilkidüzenlenen Ulusal Yemek Yarışması’nın ikincisi için geri sayım başladı.

Pendik'te yemek yarışması! Herkes katılabilir..

02 Kasım 2018 Cuma 12:32

2. İYAGAD Ulusal Yemek Yarışması’na başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 12 Kasım olan, 17 ile 18 Kasım tarihlerinde Pendik Meydanı’nda gerçekleşecek.  2. Ulusal Yemek Yarışması’na profesyonel şeflerin yanı sıra üniversiteler ve meslek liselerininaşçılık, gastronomi gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler, aşçılık mesleğine gönül veren herkes katılabilecek.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’na (TAŞFED) bağlı İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği (İYAGAD) tarafından, aşçılık alanındaki pek çok sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle “Yeditepe’de 7’den 77’ye Lezzet Avı” sloganıyla düzenlenen 2. Ulusal Yemek Yarışması, bu yıl 17 ile 18 Kasım tarihlerinde İstanbul Pendik Meydanı’nda
gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 12 Kasım olan 2. Ulusal YemekYarışması’na profesyonel şeflerin yanı sıra üniversiteler ve meslek liselerinin aşçılık, gastronomi gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler,
aşçılık mesleğine gönül veren herkes katılabilecek.


Hünerli ellerin rekabetine sahne olacak olan 2. Ulusal Yemek Yarışması, ‘Ustalar’, ‘Lise’, ‘Üniversite’ ve ‘Ekip’ olmak üzere 4 ayrı dalda; ‘İYAGAD Yılın Altın Şefi’, İYAGAD Yılın Genç Altın Şefi’, ‘Yılın En İyi
Lisesi’, ‘Yılın En İyi Üniversitesi’, ‘Kuzu’, ‘Balık’, ‘Makarna’, ‘Restaurant Tatlı Tabağı’, ‘Modern Türk Mutfağı’, ‘Sebze Oymacılığı’, ‘Aşçı Balık Tabağı’, ‘Aşçı Tatlı Tabağı’, ‘Aşçı Ana Yemek Tabağı’, ‘Ana Yemek Tabağı’, ‘Şefler Ekibi’ ve ‘Pratik Ekip’ olmak üzere toplam 16 kategoride düzenlenecek.

İYAGAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Güney, “İstanbul’da ulusal en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyonumuz, ulusal düzeyde gastronomi dünyasını Pendik’te ağırlayacak. Seçkin jüri üyelerimiz, ikigün boyunca şeffaflık içerisinde adil puanlama sistemiyle çalışmalarını sürdürecek. Yarışmanın son günü, herkesle birlikte İYAGAD’ın 4. Kuruluş yıldönümünü de kutlayacağız.

Adil ve şeffaf bir yarışma

Geçtiğimiz yıl 9 dalda ve 18 kategoride düzenlenen 1. Ulusal Yemek Yarışması’na, 400 yarışmacı katılmıştı. Jüri Başkanlığını Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği Başkanı Bayram Özrek’in yaptığı yarışma adil ve
şeffaflığıyla dikkat çekmişti.

İYAGAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Güney, “Sektörde birliğe ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Sıklıkla bir araya gelip, sektörümüzü ve Türk Mutfağı’nı gerçek değerleriyle korumak, bilgi alışverişinde bulunmak, birbirimize destek olmak, genç meslektaşlarımıza yol göstermek ve sektörümüz adına en iyiyi bulmak için birlikte hareket etmenin gücüne inanıyoruz. Adil ve şeffaf ulusal yarışmalar düzenleyerek, sektörümüze dinamizm katmak ve bir adım yukarı taşımayı hedefliyoruz. Derneğimizin çatısı altında güvenli, şeffaf ve dürüst bir
şekilde meslektaşlarımızın aradığı birliği, ekonomik ve sosyal yardımlaşmayı bulabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” diyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.