24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

PENDİK'TE İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI

Domuz Gribi Aşıları, geçtiğimiz hafta Pendik Sağlık Grup Başkanlığı?na teslim edildi. Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Yaşar, ilk aşıyı kendisi oldu.

Pendik'te İlk domuz gribi aşısı

Tüm dünyayı sarsan ve son dönemlerde ülkemizde de sıkça görülen ‘Domuz gribi’ ile ilgili görüşlerini aldığımız Pendik İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Yaşar, Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen aşıların kurumlarına teslim edildiğini, ilk etapta sağlık görevlileri ve okullarda aşılamanın yapılmasının planlandığını belirterek; “Aşıda zorunluluk yok. Ancak, ben tedbiri elden bırakmayarak domuz gribi aşısı oldum” dedi.
Domuz gribi aşıları Pendik’e geldi
n Şimdiye kadar dünyada 6 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği domuz gribine yönelik olarak geliştirlen aşıların bir kısmı Pendik Sağlık Grup Başkanlığı’na da geldi. Domuz gribi hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Yaşar, kurumlarına teslim edilen ilk domuz gribi aşılarından kendisinin de olduğunu ifade etti.
Basit tedbirlerlekorunmak mümkün
n Domuz gribi virüsü hakkında bilgi veren Dr. Özgür Yaşar, hastalığın geçtiğimiz yıllarda baş gösteren ‘Sars’ ve ‘Ebola’ gibi hastalıklardan farklı olduğunu belirtti.
Dr. Özgür Yaşar, elleri sık aralıklarla yıkamak ve bulunduğumuz mekanı sık sık havalandırmak gibi basit önlemlerle virüse karşı tedbir alınabileceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.