24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

PENDİK?Lİ İŞ ADAMI KRİZİ İHRACATLA AŞTI

Pendik Orta Mahalle?de faaliyet gösteren As Tekstil işletmesi, krize inat büyüme gerçekleştirdi. Firma, kriz yılı olan 2009?da, Almanya, Danimarka ve Hollanda başta olmak üzere, çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştirdi

Pendik?li iş adamı krizi ihracatla aştı

% 35 İSTİHDAM ARTIŞIYLA 60 BİN İHRACAT
Pendik Orta Mahalle’de faaliyet gösteren ve gerçekleştirdiği atılımla aylık 60 bin ihracat kapasitesine ulaşan As Tekstil, bu süreçte istihdam kapasitesini de % 35 artırarak, bölgemiz iş adamlarına güzel bir örnek teşkil etti.

ALMANYA, HOLLANDA VE DANİMARKA İLK SIRADA
Kriz öncesi, 5 kat üzerine kurulu 3500 m2’lik üretim parkuruyla fason imalat yapan bir işletme konumunda olan As Tekstil, gerçekleştirdiği atılımla krizi fırsata çevirerek, iki ay önce ihracata başladı. Firmada üretilen, çeket, pantolon, kaban, bluz ve etekten oluşan ürünler, Almanya, Hollanda ve Danimarka’ya ihraç ediliyor.

KRİZİ, KENDİMİZE FIRSAT BİLDİK
Konuyla ilgili bilgi veren As Tekstil Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Çoban, imalattan ihracata tüm işlemlerin firma bünyesinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Krizi, kendimize fırsat bilerek, firma bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yenilenmeyle, ihracata yöneldik. Bu süreçte istihdamımızı da % 35 artırarak, aylık 60 bin ürün ihrac kapasitesine ulaştık. Yaptığımız atılımla ihracata yönelerek, gerek ülke ekonomisine katkı sunabildiğimiz, gerekse böyle zor bir dönemde daha fazla istihdam yaratabildiğimiz için mutluyuz, gururluyuz.” dedi.

YATIRIM YAPILACAKSA ÜLKEMİZE YAPILMALI
Ülke dışına yatırım yapan iş adamların da bir eleştiride bulunan Aslan Çoban, “Bu ülke bizim, başka bir ülkemiz yok. Bu nedenle, eğer bir yatırım yapılacaksa, ülkemize ve bu ülkenin güzel insanlarına yatırım yapılmalıdır. Edirne’den Kars’a, İzmir’den Artvin’e, ülkemizin dört bir yanı yatırım beklerken, yurt dışına yapılan yatırımları hoş bulmuyorum ve bu yönde hareket eden iş adamlarımızı da, kendi ülkemize ve kendi insanımıza yatırım yapmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.



Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.