PENDİK'İN LEZZET DURAĞI.. İSMİ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI!
Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Thomas Andreas Gugler beraberindeki jüri heyeti ile birlikte Burak kurufasülyenin misafiri oldu. Lezzet Durağı işletmecisi Metin Dinçer, " Onur duydum ve çok mutlu oldum teşekkürler Thomas ve arkadaşları"
27 Ocak 2020 Pazartesi 15:10
Burak Kuru Fasulye, ünü önce ilçe, sonra ülke sınırlarını aştı
Pendik Güllübağlar Mahallesi’nde 2001 yılından bu yana hizmet veren Burak Kuru Fasülye’nin ünü ülke sınırlarının dışına taştı. Pendik’in meşhur lezzet durağı, kalite, lezzet, titiz ve güleryüzlü hizmetiyle damak zevkine düşkün olanların ortak adresi haline geldi.
GERDAN ÇORBASINDAN HİÇ TATTINIZ MI?
Burak Kuru Fasülye’ye gelenler sosyal medya hesaplarından işletmenin meşhur lezzetleriyle ilgili paylaşımlar yapıyorlar. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan önerilerden bazıları; “Pendik Güllübağlar'daki bu mekanın adını pek sosyal medyada görmezsiniz ama benim favori kuru fasulyecilerimden kendisi. İş seyahatim sebebiyle Pendik taraflarına gittiğimde mutlaka uğrarım. Dışarıdan bakınca hayal kırıklığı gibi gelebilir ama güvenin, burası gerçekten çok başarılı. Gerdan çorbası, kuru fasulyesi ve ev yemekleri harika.”
BATIN İLİ ULUS İLÇESİNE ÖZEL TANITIM
Burak Kuru Fasülye Kurucusu ve İşletmecisi Metin Dinçer, "Geçtiğimiz günlerde Bartın ili Ulus İlçesi Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun Beyle Ulus ve çevre ilçelerdeki kaybolmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizi gelecek nesillere aktarmak için yapacağımız bir proje hakkında görüştük ve mümkün olan en kısa zamanda bunu gerçekleştirmek için fikir birliğine vardık, Gösterdiği misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı kendisine teşekkür ediyorum her şey “Türk Mutfağı “ için."
ÖNEMLİ İSİMLERİ AĞIRLIYOR
İstanbul ve ülkedeki tanınmış bir çok ismin uğrak yeri haline gelen Burak Kuru Fasülye, bürokrasi, iş ve sanat dünyasından bir çok önemli ismi ağırlıyor.
Geçtiğimiz günlerde, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Kastamonulu işadamları Burak Kurufasulye de dostluk yemeğinde biraraya geldi.
DİNÇER; BİRÇOK DERNEK, FEDERASYON VE JÜRİ ÜYELİĞİ GÖREVLERİ DE YAPMAKTA
Uluslararası Gastronomi Derneği (UGAS) Yönetim Kurulu Üyesi, Yeni Çağa Profesyonel Aşçılar Dernek Başkan Yardımcısı ve Burak Kurufasülye Merkezli Lezzet Dernekler Federasyonu Yönetimi kurulu üyeliği gibi bir çok görevi halen yürütmekte bulunan Metin Dinçer, İstanbul’da yapılan Dünya Helal Zirvesi Aşçılık Yarışmasında jüri üyesi oldu.
BİR ÇOK TV KANALINDA YEMEK PROGRAMINA KATILDI
Metin Dinçer, televizyonlardaki yemek programlarına en çok davet edilen isimlerden. Nursel'in Konukları, Zahide Yetiş, Özge Ulusoy gibi isimlerle tv de yemek programlarında canlı yayında yemek yaptılar ve Kendine iyi bak” programında Ebru Akel ve Meltem Açıkel ile birlikte sabah programında konuk oldular.
Aşçılık Okulu eğitimini sürdüren Burak Dinçer, Babası Metin Dincer İle birlikte geçtiğimiz aylarda sabah 08:00 -10:00 arası Show Tv’ye ve yine Metin Dinçer Star Tv’nin şehrin bilinmeyenleri isimli programa konuk oldular.
METİN DİNÇER, UKRAYNA KHARKİY EKONOMİ ÜNİVERSİTESİNDE DERS VERDİ
Geçtiğimiz 17-19 Ocak 2020 tarihlerinde Burak Kuru Fasulye işletmecisi Metin Dinçer, Ukrayna Kharkiv Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi Rektörü Lyudmila Radchenko’un daveti üzerine gittiği Kharkiv Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi’nde derse girerek öğrencilere Burak Kuru Fasülye'nin ve Türk Mutfağından Gerdan Çorbası, Dana İncik Yahni ve Dana Fırın Kebabının yapım tekniklerini gösterdi. Metin Dinçer, "Bizi davet eden ağırlayan okul çalışanları, öğretmenler ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin tanıtımı için faydalı bir gezi ve program oldu. Yemeklerimiz Ukrayna’da da oldukça beğeniliyor. Hedefimiz Türk Mutfağı’nı tüm dünyaya tanıtmak ve ülkemize katkı sağlamaktır." ifadesinde bulundu.
HABER:YAŞAR ŞİMŞEK
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.