PENDİK'İN LEZZET DURAĞI
Güllübağlar da 12 yıldan bu yana faaliyet gösteren Burak Kuru Fasülye ve Köfte salonunun müdavimleri her geçen gün artıyor. Öyleki, Avcılar?dan gelip kuru fasülye yiyenler bile var.
Pendik’in ‘lezzet durağı’
Amatör bir ruhla, 2001 yılından beri güzel Pendikimizin gelecek vaadden mahallelerinden biri olan Güllübağlar’da, Azizoğlu Caddesi ile Tandoğan Caddesi’nin kesiştiği noktada, ilk bakışta fazla göze batmayan, fakat kapısından içeri girildiğinde farkı hemen anlaşılan bir mekan var. Bu mekanda, insanların yemek deyince aradığı her şey mevcut. Temizlik, kalite, özellikle de lezzet en üst seviyede. Mekanı işleten Metin Dinçer’in (Metin usta), ilginç bir de hikayesi var.
MESLEĞİME AŞIĞIM
Çalışma hayatına, 1981 yılında torna tesviye mesleği ile başlayan Dinçer’i, bu mesleği icra ederken yemek yapma merakı sarmış ve hobi olarak arkadaş ortamında yemek yapmaya başlamış. 2001 yılına geldiğinde, 20 yıllık mesleğini bırakarak, gönül verdiği lezzet sektörüne arkadaş, eş, dost desteğiyle ‘Bismillah’ diyerek, başlamış. Bu gün, geldiği noktanın tahminlerinin çok ilerisinde olduğunu belirten Metin Dinçer, lezzet menüsündeki çeşitlerden tadanların, aldıkları lezzeti, başka hiç bir yerde bulamadıklarını kendisine ifade ettiklerini kaydediyor.
ÜNLÜ ŞEF SERKAN BAŞKURT’TA GELDİ
Türkiye gurme lideri Vedat Başaran’ın bir numaralı şefi Serkan Başkurt bir davette Metin Usta’nın yemeklerinden yer. Yemeğin lezzetini oldukça beğenen ünlü şef, kimin yaptığını sorar. Güllübağlar da ki Burak Kuru Fasülye işletmecisi Metin Dinçer cevabını alır. Başkurt, tadına hayran kaldığı yemekleri yapan ustayı görmek üzere Güllübağlara gelir. Burada da yemek yiyen Serkan Başkurt kendisini tebrik eder. Bu ziyaret ve övgü Metin Dinçer’i ziyadesiyle memnun eder. Dinçer, ünlü şef Serkan Başkurtun yüzüne karşı söylemediği bir çok övgüyü çevresine anlattığını kaydederek, “ Üstadımız bizi çok mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza hizmet eden ünlü bir şefin yaptığım yemekleri beğenmesi ve şahsımı görmek için Güllübağlara kadar gelmesi çok hoşuma gitti. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mekanın bulunduğu yer itibarı ile müşteri potansiyeli az gibi gözüküyor, ancak müşteriler hep tavsiye üzerine geliyorlar. Dinçer, oldukça iddialı, “Bizde bir defa yemek yiyen, çok uzaklarda olsa dahi gelmeden yapamıyor. Kendisi geldiği gibi, ailesini, arkadaşlarını da getiriyor.
Lokantamızın Kuru Fasulyesi, İspir’den geliyor. Tereyağı ve biber salçası ile fırında nefis Kemalpaşa tatlısını, Bursa’dan taze getiriyoruz. İşletmede günlük menü çok kalabalık değil. Her gün değişen iki çeşit et, tavuk veya sebzeli et yemeği haricinde, işkembe, Ezogelin Çorbası, kuru fasülye, ev mantısı, ızgara köfte, Kemalpaşa tatlısı ve fırın sütlaç, sabit menülerden.
BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN DEMÜDAVİMLER ARASINDA
Yemeklerin lezzet formülü tamamen Metin USTA’ya ait. İki kardeşi Ahmet ve Çetin Dinçer’in desteğiyle hizmet veren bu lezzet mekanının ünü şimdiden tüm İstanbula yayılmış durumda.
Lokantanın çok sayıda tanıdık müdavimi de var. Özellikle Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, haftada en az üç kez buraya geliyor.
Şahin, İstanbul’un en lezzetli kuru fasulyesinin, burada yapıldığını vurguluyor ve çevresine tavsiye ediyor.
İlk yıllarında, kuru fasülyesiyle nam yapmış mekan, şimdilerde tüm menülerde,
üstün lezzet üretiyor.
İşletmeye Avcılardan gelen bile var. Emir
Volkan Kur isimli vatandaş Avcılardan haftada bir gün Güllübağlar’a yemek yemeye geliyor. Yine ünlü sanatçı Yaşar Alptekin Burak Kuru Fasülye ve Köfte salonu müdavimleri arasında.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.