30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

PENDİK SAADET GENEL MERKEZ TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından “Yeniden Büyük Türkiye”nin inşası için başlattığı hamle toplantıları coşku, heyecanla devam ediyor.

Pendik Saadet Genel Merkez toplantısına ev sahipliği yaptı

19 Nisan 2016 Salı 10:41

Saadet Partisi Genel Merkez 1. Bölge Toplantısı İstanbul, Kocaeli ve Yalova teşkilatlarının katılımıyla Pendik İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde Pendik Green Park Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Marmara bölgesindeki üç şehirden parti il ve ilçe yöneticileri ile kadın kolları yöneticileri katıldı. Toplantının açılışı üç şehirden katılan Saadet Partisi il başkanlarının selamlama konuşmalarıyla yapıldı.

5a363006-348a-48f5-86f8-fc6236148134.jpg

DÜNYA MENFAATLERİNİ DAVAMIZA TERCİH ETMİYORUZ

SAADET Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, imanın çok büyük bir lütuf olduğunu söyledi. “Bizler imanın 6 şartını kabul eden herkesi bu dinin sınırları içerisinde görürüz.” diyen Asiltürk “Allah'ın rahmeti geniştir. Biz bu salonda Allah bizi seçtiği için bulunuyoruz. Allah bizi iki vasfımızdan ötürü seçiyor. Bunu asla kaybetmemeliyiz. Bunlardan birincisi ihlastır. İkincisi ise, dünya menfaatlerini davamıza tercih etmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Başkanı Oğuzhan Asiltürk, imanın çok büyük bir lütuf olduğunu söyledi. “Bizler imanın 6 şartını kabul eden herkesi bu dinin sınırları içerisinde görürüz.” diyen Asiltürk “Allah'ın rahmeti geniştir. Büz bu salonda Allah bizi seçtiği için bulunuyoruz. Peki, Allah neden bizi seçiyor? İki vasfımızdan ötürü. Bunu asla kaybetmemeliyiz. Bunlardan birincisi ihlastır. Buradaki herkes Allah rızası için burada bulunuyor ve Allah rızası için çalışıyor. İkincisi ise biz hiçbir zaman dünyayı ahiretin önüne koymuyoruz. Dünya menfaatlerini davamıza tercih etmiyoruz. Bu dava için gecesini gündüzüne katanlar asla bunları unutmamalıdır. Allah, Peygamber Efendimizin şahsında bütün müminlere bildiriyor. ‘Rabbi'nin yoluna hikmetle, güzel nasihatle davet et'  diyor. Hikmet'te bağırmak, çağırmak yoktur. Hikmet'te aklımıza geldiği gibi kafamıza estiği gibi konuşmak yoktur. Hikmet'te ilim vardır, zaman mefhumu vardır, şartların ve ortamın uygunluğu vardır. Kırıcı olmayacağız, küçük düşürücü olmayacağız. Karşımızdakine ‘Sen zaten hainin birisin' diyerek değil. Güzel nasihatle bunu söyleyeceğiz. İhlasla, Allah rızası için hareket etmekten vazgeçmeyeceğiz. Dünyayı ahirete tercih etmeme hususunda mücadeleye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

ZULMÜN DE EMPERYALİZMİN DE KARŞISINDAYIZ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu yaptığı konuşmasında ülkenin ve dünyanın içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Karamollaoğlu, “Düşünebilirsek içinde bulunduğumuz şartları düzeltmemiz mümkün olabilir. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı bilmeden dünyayı ya da memleketimizi değiştirmek biraz hayal olur. İnsanlar en büyük fecaatle karşı karşıya kalıyor ama umursamıyor. Gerçekleri onlara göstermeniz çok zor. Çükü düşünmek istemiyorlar. Hakkı hakim kılmak için bizim ortaya koyduğumuz projeye Milli Görüş diyoruz. Şimdi hükümet kanadındaki arkadaşlar da Milli Görüşçü olduklarını sık dile getiriyor. Ama sizin gittiğiniz yol Mili Görüş değil. Maddi ve manevi kalkınmanın temelini atmaktır Milli Görüş. Bir icraat yaparken inancımız dikkate alınmıyorsa o zaman Milli Görüş askıda kalır. ‘Biz bugünkü halimizle ABD, Rusya, Avrupa ile mi didişeceğiz' derseniz Milli Görüşçü olamazsınız. Avrupa'nın kanun ve prensiplerini alıp uygulamaya koyarsanız Milli Görüşçü olamazsınız. Ecdadımız Osmanlı döneminde bugünle kıyas edilemeyecek kadar huzur vardır. ‘Biz büyüğüz, biz güçlüyüz' demekle ne büyük olunur ne de güçlü olunur. Karşımızdaki güçler ne kadar büyük olursa olsun yeri geldiği zaman onların hükmü kalmaz. Biz zulmün de karşısındayız, emperyalizmin de karşısındayız” diye konuştu.

SLOGANLARLA ÜLKE YÖNETİLEMEZ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu “Hükümet kanadındaki arkadaşlar sıkça Milli Görüşçü olduklarını dile getiriyorlar. Ama sizin gittiğiniz yol Mili Görüş değil. Maddi ve manevi kalkınmanın temelini atmaktır Milli Görüş. Bir icraat yaparken inancımız dikkate alınmıyorsa o zaman Milli Görüş askıda kalır. ‘Biz bugünkü halimizle ABD, Rusya, Avrupa ile mi didişeceğiz' derseniz Milli Görüşçü olamazsınız. Avrupa'nın kanunlarını uygulamaya koyarsanız Milli Görüşçü olamazsınız. Sloganlar önemlidir ama arkası dolu olan sloganlar önemlidir” dedi.

Sloganlarla ülke yönetilemeyeceğini belirten Karamollaoğlu, “Sloganlar önemlidir ama arkası dolu olan sloganlar önemlidir” dedi.  Karamollaoğlu, “Avrupa Birliği'ne girmek konusunda TBMM'de bulunan partiler arasında fark var mı? 550 milletvekili AB üyeliği kapsamında değiştirilen kanunları bilmeden el kaldırıp indiriyor. Biz buna nasıl evet deriz. Bu bir çılgınlık. Böyle bir parlamento, böyle bir hükümet olmaz. Geleceğimizle ilgili kararlar alınıyor. Ama hiç kimse bilmiyor” dedi. Karamollaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz ABD ile stratejik müttefik olamayız. ABD Başkanı başa geldiğinde ilk İsrail’in güvenliğini garanti eder. ABD, Rusya ve Çin'i tehdit gördüğünde ve İslam'ı tehdit olarak ağıladığından birçok bölgede askeri üs kuruyorlar. ABD; Türkiye'de, Katar'da, Cibuti'de, Irak'ta birçok yerde üs kurdu. ABD ya da Avrupa kendi menfaatleri söz konusu olduğunda insan hakları, hak ve hukuk hiçbirini görmez. Bu şartlarda ABD ile nasıl müttefik olunabilir. Avrupa ile nasıl birlikte hareket edilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

BİZE HAK VE ADALETİN TESİSİ İÇİN OY VERİYORLAR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Aldığımız oy ve o oyun müessir bir şekilde parlamentoda olması gerektiğini bilerek çalışıyoruz. Saadet Partisi'ne oy veren 360 bin kişi hak ve adaletin gelmesi için oy vermiştir. Önümüzde büyük ideal ve hedef var. Ülkemizin ve dünyanın hali ortada. Bundan önce yaptığımız çalışmaların çok daha fevkinde çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın da “Sorumluluklarımızı hatırlatmak için bu toplantı önemli. Aldığımız oy ve o oyun müessir bir şekilde parlamentoda olması gerektiğini bilerek çalışıyoruz. Bizim çalışmamız Allah'ın rızasına uygun olmalıdır. Sayımız son seçimlere baktığımızda az. Ama kendi dengelerimizi değiştirecek bir orandadır. Azlara selam olsun. Saadet Partisi'ne oy veren 360 bin kişi hak ve adaletin gelmesi için oy vermiştir. Onlara selam olsun. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Önümüzde büyük ideal ve hedef var. Ülkemizin ve dünyanın hali ortada. Bundan önce yaptığımız çalışmaların çok daha fevkinde çalışmalıyız. Bugün ekonomide ve dış politikadaki her bir problem, kaybedilen şeyin kaybedilen yerde aranmamasındandır. Milli Görüş, kaybettiklerimizi, kaybettiğimiz yerde aramaktadır” şeklinde konuştu.

İSLAMİ EĞİTİM ŞART

“Bizler Hakkı üstün tutan bir anlayış içerisinde olan Milli Görüşçüleriz.” diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz “Hak ve Batıl mücadelesi içerisinde Hakkı üstün tutma gayreti içerisindeyiz. Bizler, yüce Rabbimizin omuzlarımıza yüklediği o mübarek davayı, tüm insanlığa ulaştırmakla mükellefiz.” ifadelerini kullandı.

“Bizler Hakkı üstün bir anlayış içerisinde olan Milli Görüşçüleriz.” diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz da“ Hakk ve Batıl mücadelesi içerisinde Hakkı üstün tutma gayreti içerisindeyiz. Bizler, Yüce Rabbimizin omuzlarımıza yüklediği o mübarek davayı, tüm insanlığa ulaştırmakla mükellefiz. Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olacak ve insanları bu davaya davet edeceğiz. Bunlar hepimizin görevidir. Bizler bu daveti topluma taşıyabilmek için eğitimi yeniden organize etmek durumundayız. İslami bilgiye sahip olmak ancak İslami bir eğitimle mümkündür. Bizim yaşadığımız süreç içerisinde Cenab-ı Hakkın muradının fert ve toplum nezdinde hayata geçmesi için mücadele etmemiz gereklidir. Tüm bunlar için teşkilatçı bir çalışma Allah'ın izniyle zafere ulaşacaktır. Teşkilat halinde çalışma mecburiyeti zihnimizde bir inanca dönüştüğünde, birlikte çalışma ruhu ve heyecanı haliyle bir coşku oluşturacak ve bu bizi zafere taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

DERDİMİZ İNSANLIĞIN SAADETİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, “Tanıtma Üslubu ve Mecraları” başlıklı bir konuşma yaptı. Parti çalışmalarında reklam ve sosyal medyanın etkisini anlatan Ağdağ, insanlarla iletişimde özellikle sosyal medyanın verimli kullanılması gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ da “Tanıtma Üslubu ve Mecraları” başlıklı bir konuşma yaptı. Parti çalışmalarında reklam ve sosyal medyanın etkisini anlatan Ağdağ, insanlarla iletişimde özellikle sosyal medyanın verimli kullanılması gerektiğini ifade etti. Parti olarak esas misyonlarının sadece Türkiye ve Müslümanlar olmadığının altını çizen Ağdağ, “Derdimiz, içimizde olan insanları bir yerlere getirmek değil. Derdimiz bütün insanlığa saadet getirmektir. Herkes ‘biz de insanlığın saadetini istiyoruz' dese de meselemiz iddia değil ispattır” diye konuştu. Toplantıya il, ilçe ve kadın kolları yöneticileriyle katılan Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ile Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Kemal Polat da birer selamlama konuşması yaptılar.

İLAÇ MİLLİ GÖRÜŞ KADROLARIDIR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Bu ülke yeniden ayağa kalkacaksa bu salondan ayağa kalkacak. Manevi ve ahlaki çözümün ilacı Milli Görüş kadrolarıdır.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı da yaptığı konuşmada “Herkes bu davayı sırtlanmak zorundadır. Bu ülke yeniden ayağa kalkacaksa bu salondan ayağa kalkacak. Erbakan hocanın davasının şuuru bu salondadır. Eğer bizler bu davayı desteklersek, Allah'ın izniyle eskisinden daha güçlü bir şekilde iktidara geleceğiz. Ülkenin geldiği bugünkü nokta hiç iç açıcı değildir. Bu salondakiler ülkenin gelecekteki 20 yılı olacaktır inşallah. Manevi ve ahlaki çözümün ilacı Milli Görüş kadrolarıdır.” ifadelerini kullandı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.