24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

PENDİK İLE NOVİ PAZAR KARDEŞ OLDU

Pendik Belediyesi ve Sırbistan?ın Sancak Bölgesi?nde yer alan Novi Pazar Belediyesi arasında sürdürülen ?kardeş şehir? çalışmalarında sona gelindi ve Pendik ile Novi Pazar resmen ?kardeş? oldu.

PENDİK İLE NOVİ PAZAR KARDEŞ OLDU


  • Pendik Belediyesi ve Novi Pazar Belediyesi arasında uzun bir süredir devam eden “kardeş şehir çalışmalarına dün son nokta konuldu. Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve Novi Pazar’dan gelen Belediye Başkanı Meho Mahmutovic ve beraberindeki heyet, kardeş şehir protokolünü imzalayarak hayırlı olsun dileklerini sundular. İmza töreni sonrasında değerlendirmede bulunan Başkan Şahin, çok sayıda Boşnak vatandaşın Pendik’te yaşadığını hatırlatarak, iki şehir arasındaki ilişkileri mümkün olan en üst düzeye çıkarmak istediklerini yineledi. Mütevazi tavırlarıyla dikkat çeken Novi Pazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmutoviç de kardeş şehir projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “İki şehrin kültürel gelişimi açısından atılmış çok önemli bir adım” değerlendirmesinde bulundu.

     
    Pendik’e hayran kaldılar


    İmza töreni ve konuşmaların ardından Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin eşliğinde Pendik’te kısa bir geziye çıkan Novi Pazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmutoviç, özellikle tarihi mimarisiyle dikkat çeken Kemal Tahir Kütüphanesi’ne hayran kaldı. Gezinin ardından meclis salonuna geçen Novi Pazar heyeti ve Pendik Bosna Sancak Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ile birbirlerine yöresel hediyeler sunarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.