21 Şubat 2025
  • İstanbul3°C
  • Ankara-2°C

PENDİK BELEDİYESİ VE ÖZBEKİSTAN ŞEHRİSEBZ BELEDİYESİ “KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ndeki imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, hayırlı olsun dileklerini sunarak: “Bu protokol inşallah iki ülke halklarını ziyadesiyle memnun etti.

Pendik Belediyesi ve Özbekistan Şehrisebz Belediyesi “Kardeş Şehir” Oldu

14 Şubat 2025 Cuma 17:12

Pendik Belediyesi Özbekistan Şehrisebz Belediyesi ile “Kardeş Şehir” oldu. Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ndeki imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, hayırlı olsun dileklerini sunarak: “Bu protokol inşallah iki ülke halklarını ziyadesiyle memnun etti. Hem ülkemizin kardeşliğine hem de gelişimine katkı sunacak.” dedi. Bu protokolle birlikte Pendik Belediyesinin dünya genelindeki kardeş şehir sayısı 22 oldu.

67af3f03e9f71-whatsapp-image-2025-02-14-at-15-11-06.jpg

Pendik Belediyesi yeni bir “Kardeş Şehir” daha kazandı. Özbekistan Şehrisebz Belediyesi ile Kardeş Şehir oldu. Konuyla ilgili Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nde imza töreni düzenlendi. Törene katılan Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Şehrisebz Belediye Başkanı Şerzod Boriev protokole imza atarak Pendik ve Şehrisebz ilçelerini kardeş şehir ilan etti.

67af3f044c9bc-whatsapp-image-2025-02-14-at-15-11-07.jpg

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin hayırlı olsun dileklerini sunarak: “Bu protokol inşallah iki ülke halklarını ziyadesiyle memnun edecek. Hem ülkelerimizin hem de kardeşliğimizin gelişimine katkı sunacak.” dedi. İmza töreninin ardından Şehrisebz Belediye Başkanı Şerzod Boriev ve beraberindeki heyet Güllübağlar’da bulunan Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

67af3f03393d1-1.jpg

Öte yandan Şehrisebz Belediyesi ile yapılan protokolle birlikte Pendik Belediyesinin dünya genelindeki kardeş şehir sayısı 22 oldu. Türkiye’de ise 5 “kardeş şehir” belediyesi bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.