24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

PAZARCI ESNAFINA VERGİDE KRİZ İNDİRİMİ

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, pazarcı esnafına % 50?ye varan oranlarda vergi indirimi yaptı. Şahin?in bu jestini, pazarcılar büyük bir memnuniyetle karşıladı.

Pazarcı esnafına  vergide kriz indirimi

  Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yakası Kartal Umum Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz ve yönetimiyle biraraya gelerek, ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşayan pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, yöneticilerin taleplerini yerinde bularak, pazarcı esnafının 2009 yılı için ödemesi planlanan belge ve işgaliye ücretlerinde % 50’ye varan vergi indiriminde bulundu.

ESNAFIMIZ RAHAT BİR NEFES ALACAK
 Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kartal Umum Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz,Belediye başkanımız sayın Salih Kenan Şahin beyle yaptığımız görüşmede, pazarcı esnafı olarak içinde bulunduğumuz sıkıntılarımızı dile getirerek, bazı önerilerde bulunduk. Taleplerimiz ve önerilerimiz son derece makuldü. Belediye başkanımız da, sağ olsun bize hak vererek, gerekli duyarlılığı göstermiş olup, 2009 yılı için uygulanacak olan belge ve metrekare işgaliye üçretlerinde % 50’ye varan bir indirime gitmişlerdir. Bu durum pazarcı esnafı olarak bizleri oldukça rahatlatacaktır.” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜRLER, ŞAHİN BAŞKAN
 Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in, kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı pazarcı esnafı olarak, şahsına ve belediye personeline sonsuz teşekkür ve şükranlarını sunan Anadolu Yakası Kartal Umum Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz, diğer konulardaki sıkıntılarının da dikkate alınacağını umduğunu söyledi.

UYGULAMA, ÖRNEK OLMALI

 Pendik Belediyesi tarafından başlatılan bu uygulamanın, Maltepe, Kartal ve Tuzla Belediye Başkanlıkları için de bir örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan oda başkanı Mete Boyraz,Bir taraftan büyük marketlerle haksız rekabetle karşı karşıya kaldığı, diğer taraftandan küresel krizden büyük ölçüde etkilendiği için zor günler geçiren pazarcı esnafının sorunları, tüm ilçelerde hemen hemen aynıdır. Bunun içindir ki, diğer belediye başkanlarımız ve personellerinden sorunlarımıza aynı duyarlılığı göstermelerini istiyor ve umuyoruz.” dedi.

2009 YILI ESKİ VE YENİ ÜCRET TARİFESİ ŞÖYLE OLUŞTU:

Eski tarife belge ücreti: 190 TL      

Yeni tarife belge ücreti: 130
Eski tarife işgaliye m2 ücretleri:                                    Yeni tarife işgaliye m2 ücretleri:
Merkez                                              : 130 TL                                         90 TL
Esenyalı, Çamçeşme,                         :  78 TL                                         52 TL
Kaynarca                                          :  65 TL                                         52 TL
Kurtköy, Kavakpınar                           :  65 TL                                        36.40 TL
Aydos, Çınardere, G.yalı, A. Yasevi, :  57 TL                                       36.40 TL
450 Konutlar, Sülüntepe ve Velibaba. 
Dolayoba, K.Köy Parsel, Harmandere  : 47 TL                                             26 TL
Güllübağlar, Şehli, Esenler ve Yayalar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.