24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

PAŞA VE ŞIMARIK?IN DOKUNULMAZLIKLARI VAR

Kaynarca Tren İstasyonu?na yolu düşen yolcuların gördükleri anda, sevmeden geçemeyecekleri şirinlikteki Paşa ve Şımarık isimli iki sevimli köpeğin dokunulmazlıkları var. Çünkü, köpekleri sevmeye kalkan hayvanseverler, köpeklerin sahibi Erdal Yıldız taraf

Paşa ve Şımarık?ın dokunulmazlıkları var


Kaynarca Tren İstasyonu’nun arkasında esnaflık yapan 53 yaşındaki Erdal Yıldız, çocuk yaşta içine yerleşen hayvan sevgisi nedeni ile burada şirin mi şirin 2 köpek besliyor. Adı Paşa olan erkek köpek 5 yaşında, Şımarık ismindeki dişi köpek ise, henüz 11 aylık.
    Erdal bey, görenlerin sevmeden geçemedikleri bu şirin köpeklere, insanlardan hastalık veya mikrop geçer de, Paşa veya Şımarık hasta olur diye kimseyi dokundurmuyor. Bu nedenle, Paşa veya Şımarık’ı sevmek isteyenler ancak, uzaktan uzağa sevebiliyorlar.
    Konuyla ilgili bir anısını da aktaran Erdal Yıldız, “Bir keresinde Paşa’yı Avcılar’daki veteriner fakültesine zor yetiştirdim. Paşa’nın kan değeri 12’den 7’ye düşmüştü. Biraz daha geç kalsaydım da, kandeğeri 5’e düşmüş olsaydı, Paşa’yı kaybedecektim.” dedi.
    YILDIZ, bu iki maskarayı o kadar seviyor ki, onları kabul etmiyen hiç bir yere gitmiyor ve “Onlar benim evladım gibi. Beni isteyen, onları da kabul etmek zorunda. Etmezlerse, ben de yokum.” diyor.
    İnsanların, sokak hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini söyleyen Erdal Yıldız, özellikle yaz sıcaklarında belirli yerlere bir kap içinde su bırakılmasını öneriyor.
Biz de, Erdal Yıldız’a, 2 evladı! ile beraber sağlıklı uzun ömürler dileriz.
“ÇEK ELİNİ BE KARDEŞİM”
Bizler, ‘hayvanlardan insanlara hastalık geçer’ diye korkan büyüklerimiz tarafından hep ‘olur olmaz hayvanlara dokunmayın’ diyerek, uyarılır ve çocuklarımıza da, bu yön de nasihatler verirken; Paşa ve Şımarık’ın sahibi Erdal Yıldız ise, köpeklerine yaklaşan hayvanseverleri ‘sakın ola dokunmayın, yavrularıma hastalık geçer’ sözleriyle uyarıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.