24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

PARTİYİ HALKA AÇMANIN NERESİ SUÇ?

Parti içerisindeki muhalif grubun amaçlarına ulaşamayınca, kendisini suçladığını kaydeden Cemil EKŞİ, ?Partiyi halka açmışım, kötü mü olmuş. Bunun neresi suç. İftiracıları, Allah?a havale ediyorum.? dedi.

Partiyi halka açmanın neresi suç?


Hakkındaki suçlamaların iddiadan öteye gitmediğini kaydeden Cemil EKŞİ, “ Hem içeriden, hem de dışarıdan suçlamalara muhatap oluyorum. Koro halinde iftiraya maruz kalıyorum. Türkiye’deki her belediye başkanı gibi ben de soruşturma geçirdim. Ortada kesinleşen tek bir ceza yok.” Dedi.

Geçtiğimiz ay yapılan Tuzla CHP 8. olağan genel kurulunda ilçe başkanlığına seçilen Ekşi, “Seçimden önce başlayan ve bir türlü dinmek bilmeyen, hakkımdaki iftira kampanyası, aylardır sürmektedir, bunlara sessiz kalamazdım, olayın iç yüzünü tüm kamuoyu bilsin istedim.” dedi.

Ekşi, geçtiğimiz 14 Mart Pazar sabahı parti binasında, yanında il genel, büyükşehir ve Tuzla belediye meclis üyeleri ile İstanbul İl başkan yardımcısı Hasan Uzunyayla, Kadın Kolları Başkanı Nuray Çepni, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sarıyer, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Nursen Temizel ve Bayram Akpınar’ı alarak, basının karşısına geçti.

Toplantıda Cemil Ekşi, “Partiyi halka açmanın neresi suç? Neresi yanlış? Anlamak mümkün değil. İstifa edenlerin 600 kişi olduğu iddia ediliyor. Oysa süreçte yalnızca 64 kişi istifa dilekçelerini partimize ulaştırdılar, bunlardan 7 üye ise hakkında parti suçu işledikleri için zaten disiplin kuruluna sevk edilmişlerdi.” açıklamasında bulundu.

Hakkında ortaya atılan iftiralara, yalanlara tahammül etmenin mümkün olmadığını da kaydeden CHP Tuzla İlçe Başkanı, “Söz konusu kişi ya da kişeler, seçimden önce meclis üyesi olmak istediler, parti yönetiminin değerlendirmesinden onay çıkmayınca böyle bir yola baş vurdular. Bununla da yetinmeyip, rakip partinin kazanması için ellerinden geleni yaptılar ve başarılı da oldular.” dedi.

Hakkındaki İddialar ile ilgili olarak gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Ekşi, hakkında açılan benzer 5 ayrı dava bulunduğunu kaydederek, ”Hiç kimse kendini hakim ve savcı yerine koyarak, bizi yargılamaya kalmasın. Biz mahkemenin vereceği karara sagılıyız, bekleyip görelim.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.