ORDU'DA SELDEN SONRA OLUŞTU! DENİZİN ORTASINDA İLGİNÇ GÖRÜNTÜ
Karadeniz sel felaketi yaşadı. En büyük zararı Ordu gördü. Ordu'nun Ünye ilçesinde Cevizdere Deresi'nin su seviyesinin yükselip taşması üzerine Karadeniz Sahil Yolu tedbir amacı ile kapatıldı. Fındıkta ise büyük kayıp yaşandı.
09 Ağustos 2018 Perşembe 15:53
Tonlarca fındık denize aktı. Öyle ki denizde bir fındık adası oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan bilgi aldı, "Yaralar sarılacak" dedi. İçişleri Bakanı ve AFAD Başkanı'nı bölgeye gönderdi. İçişleri Bakanı Soylu "Zararlar karşılanacak" dedi. Yine bölgede olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Devlet olarak ne gerekiyorsa biz gereğini yapacağız" diye konuştu. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Ordu'da bugün de yağışların süreceğini söyledi. Ordu'da sel felaketi yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı alanda etkili oldu, 7 kişi yaralandı. 7 köprü yıkıldı, çok sayıda kişi de mahsur kaldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaralanan 7 kişinin tedavilerinin devam ettiğini belirtirken, "100'e yakın mahallemizde ciddi hasar var. 7 ilçemiz, yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı alan bu afetten etkilendi. Tesellimiz can kaybının olmaması" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketine ilişkin Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ı telefonla arayarak bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki bir köprünün yıkıldığını anımsatarak "Yedi köprü yıkılmış ama bununla ilgili tüm çalışmaları arkadaşlar yapıyor. Hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır. Maddi hasar karşılanabilir, önemli olan can kaybıdır, Allah'a şükürler olsun bir can kaybımız söz konusu değil." dedi.
FINDIK HASADI DENİZE AKTI
Kentte yaşanan sel felaketinde Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerindeki bahçelerde yer alan tonlarca fındık denize aktı. İlçede hasat edilen, kurutulmak için bekletilen fındıklar, derelerde su seviyesinin yükselmesiyle olaşan selde sularına kapılıp denize kadar sürüklendi. Fındıkların Karadeniz sahilinde açıkta biriktiği gözlendi. Adacığı andıran fındıklar ilginç görüntü oluşturdu.
''60 YAŞINDAYIM, BÖYLE BİR YAĞIŞ ŞEKLİ YAŞAMADIM''
Ünye'nin Tekkiraz Mahallesi Muhtarı Yakup Balcı, ''Bizim Karadenizimizin geçim kaynağı fındık ve mısır. Fındığımız büyük oranda, harmandan; saat 08:30'ta yağışın fırtınanın gelişiyle kimse ne olduğunu anlayamadan dışarı bile çıkamadan fındık sellere karıştı. Vatandaşlar mağdur oldu. Yaklaşık 40 dakika sürdü ama ne olduysa alıp götürdü. Ben 60 yaşındaydım, bu zamana kadar böyle yağış şekli fırtına yaşamadım. Bu bir afet. Yollarımız sanki dağdan bayırdan gelen topraklar sayesinde kamyonlarla doldurmuş gibi kapalı durumda. Belediyemiz geceden bu yana açmak için uğraşıyorlar. Çalışmalarımız devam edecek.'' diyerek felaketi anlattı.
FATSA ZİRAAT ODASI BAŞKANI: 'FINDIK ÜRETİCİLERİ MAĞDUR OLDU''
Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Fatsa ve Ünye ilçesindeki üreticilerin büyük bölümünün toplanan fındığı kuruması için evlerinin önündeki harmanlara ya da müsait bölgelerde kaldırıma serdiğini söyledi.
Bölgede etkili olan yağışın fındık üreticilerini de etkilediğini belirten Kibar, "Üreticiler, harmandaki fındığın büyük bölümünün denize sürüklenmesi sonucu mağdur oldu. Önümüzdeki günlerde üreticilerin mağduriyetini gidermek için çalışma yapacağız." dedi. Kibar, şu an için ne kadar mahsulün suya kapıldığını bilmediklerini vurgulayarak, bunun ancak tespit çalışmasının ardından belirlenebileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak:Sabah
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.