OKUMA YAZMA BİLMEYEN BIRAKMAYACAĞIZ
Tuzla Halk Eğitim Merkezi; ekonomik sıkıntılardan vb. nedenlerden dolayı okula gidemeyen kişilere, okuma yazma öğretiyor. Okuma Yazma kursları sayesinde günlük hayatta okuma yazma bilmemekten kaynaklanan sıkıntılar aşılıyor.

08 Aralık 2015 Salı 11:14
OKUMA YAZMA KURSLARI YAŞ SINIRI TANIMIYOR
Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR; çok sayıda kurs açtıklarını ve bunlardan birinin de okuma yazma kursu olduğunu söyledi. Okuma yazma kurslarına her yaştan katılım olduğunu belirten ÇANGIR, günlük hayatta okuma yazmada zorluk yaşayan vatandaşların okuma yazma öğrenmek için kurslara katıldığını, 102 kursiyerin eğitime devam ettiğini kaydetti.
ÇANGIR; özellikle 60 yaş üstü kadınların çok istekli olduklarını ve okuma yazma öğrenmeyi çok istediklerine dikkat çekti. Çangır, "Kimi çocuklarıyla kimi de torunlarıyla ders çalışıyor. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Öğrenmenin yaşı yok. Burada 65 yaşında olanlarda var, 35 yaşında olanlarda. Zaman, mekan sınırlaması olmadan okuma yazma kursları; yaz, kış, gece, gündüz demeden açılıyor. Tuzla’da okuma yazma bilmeyenlere ulaşmak için mahalle mahalle gezeceğiz, bunun için 5000 broşür hazırladık." dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.