12 Nisan 2025
  • İstanbul7°C
  • Ankara0°C

MUHAMMED NAYİR ERZİNCÂNÎ HOCAEFENDİ GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Erzincan'ın tasavvufi önderlerinden Muhammed Nayir Erzincânî (k.s.) Hoca hayatını kaybetti.

Muhammed Nayir Erzincânî Hocaefendi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı!

30 Mayıs 2024 Perşembe 16:44

Tarikat-i Aliyye-i Nakşibendiyye-i Halidiyye kolundan Şeyh Muhammed Maşuk hazretlerinin halifesi Şeyh Muhammed Nayir Erzincânî Hoca hayatını kaybetti.

Erzincânî'nin cenazesi öğlen namazına müteakip araştırma hastanesinin yanındaki kendi yaptırdığı Hace Muhammed Nayır Camisinden kaldırıldı.

VALİ AYDAOĞDU: HASBİ BİR GÖNÜL İNSANIYDI

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu sosyal medyadan paylaştıı taziye mesajında "Erzincan’nın kanaat önderlerinden, yaşantısıyla topluma örnek olan, hayırsever,mütevazı ve  hasbi bir gönül insanı, Muhammet Nayır Hoca hakka yürüdü. Allah, rahmet etsin. Makamı âli, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

go1m2-bxmaahwhn.jpg

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cenaze namazına Vali Hamza Aydoğdu ve yüzlerce seveni katıldı.

Muhammed Nayir Erzincânî

MUHAMMED NAYIR ERZINCÂNÎ KİMDİR?

Şeyh Muhammed Nayır (k.s) son dönem mutasavvıarından. 1930, Çayırardı köyü / Gümüşhane doğumlu. Ailesi 1934 yılında Çayırlı ilçesinin Çaykent köyüne yerleştirildi. Beş yaşlarında iken Ou Fikri Hoca’dan hafızlık eğitimi almaya başladı. Gözlerindeki bir rahatsızlıktan dolayı bu eğitimi yarım bıraktı. Çiftçilikle uğraştı. Daha sonra tekrar ilimle meşgul olmaya başladı. Arapça dersleri aldı. 1952’de İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da Abdullah Efendi’den Nûru’l-İzah, Kesikbacak İsmail Efendi’den Kur’an talimi dersi aldı. Tasavvufî eğitimini önce İstanbul’da Hacı Süleyman Efendi’den aldı. 1955’e kadar yazın vaizlik yapıp kışın İstanbul’da ilim tahsil etti. Askerlik sonrası Bayırbağ köyünde imamlık göreviyle bulundu. Hocası Süleyman Efendi’nin ölümünden sonra Muhammed Maşuk Efendi’ye bağlandı. Bu kişiden icazet (yeterlilik) aldı.

Şiirleri ve tasavvufî sohbetleri Abdurrahman Tariktaroğlu tarafından Erzincanlı Muhammed Nayır: Hayatı ve Fikirleri adlı bir eserde toplandı (1994) Kaynak:Haber7.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.