24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

MİNİBÜSÇÜNÜN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR

Tuzla Şoförler Odası, 16 araçla hizmete açılan tersaneler bölgesi minibüs hattına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Yakası?ndan 10 araç daha gönderilmesine, ?Adaletiniz bu mu ? Yoksa, Tuzla?da paylaşılamayan bir rant mı gördünüz.? sözleri

Minibüsçünün ekmeğiyle oynuyorlar



MİNİBÜS HATTI 3 AY ÖNCE AÇILMIŞTI

Bilindiği gibi kriz dönemi öncesinde mağdur durumda bulunan birkaç minibüsçü esnafının mağduriyetini gidermek amacıyla Tuzla Şoförler Odası, tersaneler bölgesine yeni bir hat açılması yönünde bir talepte bulunmuş ve bu talep sonucunda, yaklaşık 3 ay önce ihtiyacın çok üzerinde bir yönlendirme ile Avrupa Yakası’ndan gönderilen 16 araçla minibüs hattı hizmete girmişti.

ANADOLU YAKASI’NIN TAMAMINA37 TUZLA’DA 1 HATTA 10 MİNİBÜS
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası’nın geneline 47 araç daha sevk edilmesi yönünde bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda Anadolu Yakası’nın tamamına 37 araç dağıtılırken, Tuzla’da sadece bir hatta 10 aracın gönderilmesi Tuzla Şoförler Odası tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.  
Tuzla Şoförler Odası adına bir açıklamada bulunan başkan vekili Tahsin Kırıcı, “Mağdur durumda bulunan birkaç esnaf arkadaşımız da ekmek yesin diye kriz önceside açılmasını talep ettiğimiz tersaneler bölgesi minibüs hattımız, geçtiğimiz aylarda ihtiyacın çok üzerinde bir yönlendirme ile Avrupa Yakası’ndan gönderilen 16 araçla hizmete girmişti. Yapılan yeni düzenlemeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Yakası’nın geneline 47 araç daha sevk edilmesi yönünde alınan karar doğrultusunda Anadolu Yakası’nın tamamına 37 araç dağıtılırken, Tuzla’da sadece bir hatta 10 aracın gönderilmesi, hiç bir anlam veremediğimiz son derece düşündürücü bir karardır.” şeklinde konuştu.

TUZLA’DA PAYLASILAMAYAN BİR RANT MI GÖRDÜNÜZ!
Küresel krizden en fazla etkilenen bölgenin tersaneler bölgesi olduğunu, tersanelerde çalışanların büyük bir kısmının işten çıkarıldığını, bu nedenle de yolcu sayısının parmakla gösterilecek bir seviyeye indiği bir dönemde, zaten mağdur olan 16 araçlı hatta 10 araç daha gönderilmesinin, minibüsçü esnafını çileden çıkardığını kaydeden başkan vekili Tahsin Kırıcı, son derece adaletsiz bir şekilde alınan bu karara bir anlam veremediklerini söyleyerek, “Adaletiniz bu mu? Yoksa Tuzla’da var olup da, bizim göremediğimizi bir rant mı gördünüz.” sözleriyle karara tepki gösterdi.

YETKİLİLER YANLIŞLARINDAN BİR AN EVVEL DÖNMELİ
Son olarak, konuyla ilgili olarak İstanbul Özel Halk Otobüsler işletmesince açılan dava sonucu alınan yürütmeyi durdurma kararının sonucunu beklediklerini ifade eden Kırıcı, “İnşallah yetkililer yanlışlarından dönerek kararı iptal ederler, aksi takdirde çok büyük bir mağduriyet yaşayacağımızdan, tepkimiz, eylemlere dönüşür.” şeklinde konuştu.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.