24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

MHP'DEN ENGELLİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Başkanlığı 3 Arılyık Engelliler Günü dolayısıyla gazetemize bir açıklama gönderdi.

MHP'DEN ENGELLİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

 2023 Engelsiz Bir Türkiye , 2023 Lider Ülke Türkiye

Bugün Dünya Engelliler Gününü ülkemizde 8.5 milyon engeli vatandaşımızın varlığını dikkate alarak idrak etmek istiyoruz. Yıllardır sorunları ihmal edilmenin ötesinde adeta yok sayılan milyonlardan söz ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı ve bu sorunların süratle çözülmesi yönünde gerekli tedbirlerin alınmasını hedefleyen ve hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı ilke edinmiş ve bu konuda sadece söylem değil hizmet ve icraatları ile tecrübeli siyasi yapıdır. Türkiye'de engelli vatandaşlarımız için neler yapılabileceğinin en güzel ve gelişmiş örneğini MHP kadroları vermektedir.

 

Milliyetçi Hareket Partisi halkımızın büyük ilgi ve teveccühü ile   Tek Başına iktidara yürümektedir. Milliyetçi Hareket Partisi  Pendik İlçe Başkanlığı İlçe Yönetim kurulumuzda  toplumun sorunlarının çözümüne ilişkin komisyonlar mevcuttur. Bu komisyonların bir tanesi de"Engelliler Komisyonu"dur.

Ülkemizde engellilere yönelik yapilmis yasal düzenlemeler incelendiginde; engelliligin önlenmesi, engellilerin saglik, egitim, rehabilitasyon, istihdam, bakim ve sosyal güvenligine iliskin sorunlarinin çözümü ve engellilerin her bakimdan gelismelerini ve önlerindeki engelleri kaldirmayi saglayacak tedbirlerin alindigi görülmektedir. Ancak bunlar yetersizdir. Ayrica bu yasal düzenlemelerin yasama geçirilebilmesi için gerekli olan mali kaynak, mali kaynaklarin dagilimi, yasal düzenlemelerin sagladigi haklara ulasim ve bu alanda hizmet verenlerin sayi ve nitelik açisindan yeterliligi konusunda önemli sorunlar bulunmaktadir.
Gerek kamu gerekse özel binalarin çogunda, giris, merdiven ve asansörlerin, toplu tasima araçlarinin, yol, üst geçit ve kaldirimlarin bedensel engellilerin yasamini kolaylastiracak düzenlemelerden yoksun oldugu,
Zihinsel engellileri için düzenlenen egitim kosullarinin okul, sinif, ögretmen sayi ve kalitesinin gereksinimi karsilamaktan uzak oldugu ,
Süregen psikiyatrik hastaliklari olan kisilerin çalisma, bakim, barinma ve tedavi takibi gibi gereksinimlerinin yeterli karsilanmaktan uzak oldugu,

Bu nedenle engellilerin insani kosullarda ve ayrimciliga maruz kalmadiklari bir yasama ulasmalarini saglamak için gelistirilmis yasal düzenlemelerin ve yasal düzenlemelere uygun kurumsal yapilarin en kisa zamanda olusturulmasini, buna iliskin sosyal politikalarin gelistirilmesini, kamusal bir hizmet olarak yasama geçirilmesini, bu alana ayrilan bütçenin yeterli düzeye getirilmesini, gerek yerel yönetimden gerekse mevcut iktidarın bir an önce eksikliklerin giderilmediği .görülmektedir.
 

Engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini biraz daha sabırlı olmaya ve kendilerine hizmeti en içten ve samimi duygularla hedeflemiş Partimizi  iktidara taşınmasında bilinçli ve kararlı davranmaya davet ediyoruz.

Kendimizi özürlü vatandaşlarımızın yerine koyup, bir gün bizim de başımıza gelebileceğini aklımızdan hiç çıkarmadan, onların gözü ile bakarak, duyguları ile hissederek, sorunlarının, sıkıntılarının çözümlenmesi doğrultusunda, başta yetkililer olmak üzere tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor, tüm özürlü kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.