17 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

MERT BAŞARAN'DAN ÖNEMLİ ALTIN AÇIKLAMASI!

Ekonomi ve para piyasaları uzmanı Mert Başaran, kıymetli metal altın yatırımına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Mert Başaran'dan önemli altın açıklaması!

01 Ağustos 2023 Salı 15:48

Ekonomik danışman Mert Başaran, Ne Var Ne Yok YouTube kanalına konuk oldu. Altının gidişatı hakkında görüşlerini paylaşan Başaran, dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Başaran şunları söyledi:

En çok sorulan sorulardan biri; altın aslında uzun dönemde dolara göre çok kazandırıyor. Dolardan fazla kazandırıyor fakat bazı dönemlerde, yanlış yerden alırsanız zararlar olabiliyor. Günün sonunda baktığınızda dolara göre yüzde 15, son 5 yılda dolar bazında yüzde 60, son 20 yılda dolar bazında yüzde 550-600 kazanmışsınız. Yani aslında doları dolar olarak değil – her zaman söylüyorum – altın olarak tutmak her zaman faydalı. Hem doların artışından faydalanıyorsun hem ONS’un.

Altının 2-3 yıldır çok ciddi baskılandığını görüyoruz. Çünkü Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararından dolayı, altın bir çıkıyor, bir iniyor. Ama dikkat etmemiz gereken nokta şu; dolar 2070 liraya 3 kez geldi. 3 yıl boyunca 3 kez geldi ve 3 kez o seviyeden geri döndü. Her dipte daha yukarıdan döndü. Yani giderek güçleniyor altın. Kısa vadeli değil ama uzun vadede tekrar şu anki noktasından dönüş yapması mümkün, gene 2070’i zorlayacak. KAYNAK:YENİAKİT

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.