MEMUR SEN BAŞKANI YAVUZ, BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek ‘’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü’’ kutladı.
17 Ocak 2022 Pazartesi 14:09
Geçtiğimiz Cuma günü Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube ve İlçe yönetimleri ile birlikte; İstanbul’da faaliyet gösteren Gazeteci, Televizyoncu ve Habercilerle Maltepe Bist Kafe/Restoran’da düzenledikleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Yavuz, Basın mensuplarının ‘’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü’’ tebrik ettikten sonra gündeme dair; Son yapılan memur zammı, öğretmenlik meslek kanunu ve eğitimin sorunları başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Eğitime dair ve Ekonomik değerlendirmeye devam ediyoruz
Yavuz; Son dönemde sendikal faaliyetlerimizi ekonomik alana yoğunlaştırdık. Ağustos ayında yaptığımız Toplu Sözleşmenin son aylar içerisinde gelişen döviz kurlarında ve enflasyondaki büyük hareketlilik nedeniyle büyük kayıplarımız oldu. Bu kayıpların telafisi için Aralık ayında yoğun temaslarda bulunduk.
En son Asgari ücrete zam yapılmasına belge düzenlemesi üzerine ilaveten % 2.5 ilave bir zam yapıldı. Biz bunu yetersiz görsek te önemli bir adım olarak gördük. Temmuz ayına kadarki süreci takip edeceğiz, yeni kayıplar olursa bu kayıpların telafisi için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Ocak ayında % 2.5 telafi zammıyla birlikte % 30.5 zam yapıldı. Bunu önemli görüyoruz. Son dönemde Ekonomik alanda yaptığımız bu takibimizin önemli kazanımlar sağladığını özellikle emekli maaşlarında artış, asgari ücretin arttırılması vergi dilimindeki iyileştirme noktasında köklü problemlerin çözüm yoluna girdiğini görüyoruz.
Sendika Toplu Sözleşme Aidatı üzerinden yapılan iyileştirme sonrası Sendikalarda bir hareketlilik görüldü. Özellikle bizim Aralık ayında ve Ocak ayında (şu ana kadar) en önemli üye artışlarını kaydettik.
Öğretmenlik Meslek Kanunu
Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim yıllardır söylediğimiz, birçok meslek grubunun kanunu var ama bizim öğretmenler olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu yok. O süreç belirli bir noktaya Meclis gündemine geldi. Ancak bunun yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu kanununun maddelerin çoğaltılmasını talep ediyoruz. Bizim özellikle öğretmen ve idarecilerimizin bu pandemi döneminde hem velilerimizin hem öğrencilerimizin yoğun bir şekilde problem çıkarıp saldırılarda bulunduklarına şahit oluyoruz. Bunun artık iyi niyetli açıklamalarla temennilerle çözülebilecek problemden öte geçtiğini görüyoruz.
Öğretmenlik Meslek Kanunun içerdiği iki önemli maddeyi önemli görüyoruz
Özellikle 3600 ek gösterge ve Kariyer basamakları düzenlenmesini önemli görüyoruz. Ama bizim sözleşmeli öğretmenlerin kayıp haklarının düzeltilmesi ve öğretmenlik mesleğinin topluma statü kazandıracak şekilde düzenlenmesi talebini özellikle söylüyoruz.
Kariyer basamakları noktasındaki düzenleme 16 yıldır beklediğimiz bir düzenleme, burada da Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlikle ilgili düzenlemenin daha kolaylaştırılmasını bekliyoruz.
Yarıyıl tatili yaklaşıyor. Salgının bu sene aşılarla birlikte bakanlığın yeni salgın sürecini okullarda takip etme sisteminin tuttuğunu sınıfların kapalı kalarak okulların tamamının kapatılmadığı sistemin önemli bir yöntem olarak kalacağını düşünüyorum.
Milli Eğitim Şurası
MEB Milli Eğitim Şurasını topladı. Salgın ve sonrası çalışmalardan nasıl bir sistem-yöntem çıkar, gündeminin oluşmasının beklentisi içindeyken, Okul öncesi ve meslek eğitimi üzerine yoğunlaşan bir gündem oldu. En yakın zamanda daha kapsamlı bir Milli Eğitim Şurasının toplanmasını temenni ediyoruz.
Katılım gösteren basınımızın değerli emekçilerine çok teşekkür ediyor bu vesile ile‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’’ tekrar kutluyoruz.
HABER: Abdullah YADİGAR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.