06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

MAHALLEMİZE, CEMAATİMİZE YAKIŞIR BİR CAMİ İSTİYORUZ!

Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi üzerinde bulunan Yunus Emre Camii hem deprem riski taşıyor, hemde küçü ve yetersiz bir mekanda ibadet hizmeti veriyor. Cemaat çoğu zaman dışarıda Namaz kılmak durumunda kalıyor.

Mahallemize, cemaatimize yakışır bir Cami istiyoruz!

24 Ocak 2017 Salı 18:13

Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Ahmet Uçar, " Camimiz çok yetersiz, bina duvar ve kolonları çürük durumda, beton özelliğini kaybetmiş hayli tehlike arz eden eski bir yapı. Camimizin biran önce yıkılıp yerine yeni modern ve sağlam bir cami inşa etme niyetindeyiz. Aksi takdirde küçük bir deprem yada herhangi bir doğal afette olacakları düşünmek bile istemiyorum."dedi.

normal-disari-0009.jpg

Başkan Uçar, "Özellikle Cuma ve cenaze namazlarında cemaat, namazları dışarıda kılmak zorunda kalıyor. Yazın çocuklarımız yaz Kur'an Kurslarında okutulduğundan kız erkek birlikte ve cami içinde Kur'an öğrenmek mecburiyetinde kalıyorlar. Vakit namazlarına gelen cemaat Kur'an Kursu'nun bitmesini bekleyor. Öyle zaman oluyor ki, vakit Namazları'nı geç kılmak zorunda kalıyoruz. Şadırvanlar yetersiz, velhasıl camimiz günün koşullarına göre inşa edilmeli. Mahallemize, cemaatimize yakışan bir ibadethane yapılmasını arzu ediyoruz."diye konuştu.

Dernek Başkanı Ahmet Uçar, dileyen Hayırsever vatandaşın tek başına da camiinin yapımını üstlenebileceğini, bu durumda Camiye ismini verebileceklerini de ifade etti.

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK

normal-0013.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.