24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

KRİZ, SANAYİ BÖLGESİ PENDİK?İ DE VURDU

Global kriz, sanayi bölgesi olması nedeniyle bölgemizde en fazla Pendik?i etkiledi. Bu süreçte bir çok işyeri kapısına kilit vururken, iş-kur müdürlüğü verilerine göre işçi çıkarmaları ve ücretsiz izne ayırmalar hat safhaya çıkarken, küçük bir umutla da o

Kriz, sanayi bölgesi Pendik?i de vurdu

RAKAMLAR KORKUTUCU
BOYUTA ULAŞTI
n Pendik İş-Kur Şube Müdürlüğü yetkililerinden edinilen verilere göre 2009’un ilk 45 günlük peryodunda 1390 kişi işsizlik maaşı almak için başvuruda bulunmuş olup, bu rakam geçen yılın aynı peryodundan sadece ve sadece 38 kişi olarak görülüyor.
Diğer taraftan yine bu peryottaki 2009 yılı içinde müdürlüğe bulunulan iş başvurusu 5750’ye ulaşırken, geçen yılki bu zaman diliminde ise 3039 iş başvurusu gerçeklemiş.
350 FİRMA ZOR DURUMDA
n Kurum yetkilileri, krizin etkilerinin gerçek manada değerlendirilebilmesi için bu rakamların 3-5 kat daha fazla olduğunun göz önüne alınması gerektiğini belirtiyorlar. Bu süreçte toplu olarak işten çıkarılan işçilerin sayısının 1.194’e ulaştığını belirten yetkililer, yine bu dönemde işsizlik sigortası kapsamında işverenlere tanınan kısa dönem çalışma ödeneğinden faydalanmak isteyerek kendilerine müracaat eden, işleri bozulan firma sayısının da 350’ye yükseldiği bilgisini verdiler.
SON VERİLER AZ DA OLSA
UMUTLANDIRIYOR
n Tüm bu olumsuzluklara rağmen Aralık ve Ocak aylarındaki işçi çıkarma rakamlarına göre Şubat ayı itibariyle belli bir oranda azalma gözlendiğini kaydeden İş-Kur Pendik Şubesi’nin yeni müdürü Tuncay Özdemir, “Son veriler, bizleri az da olsa umutlandırmaktadır. Pendik İş-Kur Müdürlüğü olarak biz de, hem iş arayan işsiz insanlarımız, hem de zor durumda bulunan işverenlerimiz için elimizden geleni fazlasıyla yerine getirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.