24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

KIRIMLI FAZİLET?TEN ?GÜLDESTE? ŞİİR DİNLETİSİ

Bölgemizde kaliteli eğitim öğretim faaliyetleriyle olduğu kadar sosyal etkinlikleriyle de dikkat çeken Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi?nin geçtiğimiz pazartesi günü düzenlenen ?Güldeste? şiir dinletisi, bugüne kadar ilçemizde düzenlenen en anlamlı ve

Kırımlı Fazilet?ten ?Güldeste? şiir dinletisi


Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde çok sayıda eğitimciler, veliler, davetliler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen şiir dinletisinin konukları, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi şair Prof. Dr. Nurullah Genç ve radyo yapımcısı şair Niyazi Gedik’ti.
Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hasan Ali Bayrak, millet olarak geçmişimiz, geleceğimiz ve özbenliğimizi korumamız adına şiirlerin çok şey anlattığını ve gerçekten büyük önem taşıdığını söyledi.

ŞİİR KİTABI SATIŞLARI, EĞİTİM DÜZEYİMİZİN GÖSTERGESİ
 Kendi hayatından ve yaşadığı bazı olaylardan örnekler vererek özel bir sunum yapan şair Prof. Dr. Nurullah Genç, şiirlerin toplumlar üzerindeki etkisini ve eğitim öğretime katkılarını anlattı. Genç, Türk milleti olarak eğitim düzeyimizin ne kadar düşük bir seviyede olduğunu ise, Avrupa ve dünya üzerindeki gelişmiş ülkelerde yayınlanan şiir kitapları satışları, 100 binler, hatta 500 binlerle ifade edilirken, bu rakamın ülkemizde 10-20 bin düzeyinde olduğu bilgisini vererek izah etti.
n Merhum ünlü şair Necip Fazıl Küsakürek’in şiirlerinin okunduğu şiir dinletisinde bir sunum yapan diğer konuk radyo yapımcısı şair Niyazi Gedik’te aynı şekilde şiirlerin toplumumuzdaki ve özel hayatımızdaki, özel yerini ve önemini anlattı. Gedik, özellikle Necip Fazıl’ın eserlerinin özelliklerini vurgulayarak, bu şiirlerin toplumumuza anlamlı mesajlar verdiğini dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.