24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

?KIBRIS HAREKATI BİZE DERS OLDU?

30 yıllık sanayici ve aynı zamanda PESİAD üyesi olan Elektrik Mühendisi Süleyman Yılmaz, KİŞGEM?de Pendikli girişimcilere yönelik verdiği seminerde tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Ülke olarak üretmenin gerekliliğinin en fazla Kıbrıs Harekatı?nda

?Kıbrıs Harekatı bize ders oldu?


30 yıllık sanayici ve aynı zaman PESİAD (Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği) üyesi olan Elektrik Mühendisi Süleyman Yılmaz, KİŞGEM’de girişimcilere yönelik verdiği seminerde katılımcılara tecrübelerini aktardı.
    Kurduğu elektronik fabrikası ile ihracat yapan, TSK için zamanında lav silahı üreten Yılmaz, etkinliğe katılanlara, Türkiye’nin imalat sanayinde geldiği nokta ve global gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.
    Ülkemizin 1970’lerde toplu iğne dahi üretemediğini hatırlatan ve çok basit aletleri ithal ettiğini vurgulayan Yılmaz, bu durumun bazı zorlu süreçler sonunda günümüzde değiştiğini ifade ederek; “Türkiye artık, dünya ile entegrasyonunu sağlamış, bir çok sektörde ihracat yapar hale gelmiştir. Bu açıdan günümüzün girişimcileri çok şanslıdır. Geç de olsa iç ve dış piyasanın farkına vardık.” dedi.
    PESİAD Başkanı Ahmet Cin’in de katıldığı etkinlikte oldukça düşündürücü bilgilerini katılımcılarla paylaşan Süleyman Yılmaz, Türkiye’nin, iç ve dış piyasanın farkına, ancak 80’ler sonrasında varabildiğini belirtti.
    Yılmaz; “Zamanında, montaj sanayine hayır diyorduk. Sonradan görüldü ki, akıllı sanayiciler tedarikçi bulup, parçaları birleştirip, ardından da kalite kontrolünden sonra satıyor. İşte, buna biz geç başladık” şeklinde konuştu.
Konuşmasında, ülke olarak üretmenin gerekliliğinin en fazla Kıbrıs Harekatı’nda anlaşıldığını ifade eden Yılmaz; “Adaya çıkmak istediğimiz için ABD, bize ambargo koydu. Ama, zaten çıkarma yapacak gemimiz yoktu.” dedi.
Etkinliğin sonunda girişimcilere bazı tavsiyelerde de bulunan Süleyman Yılmaz, özellikle ihracat denemelerinde, dürüstlüğün önemine dikkat çekti ve;
“Başarılı olunması için, başta Allah’ın yardımı, yeteri kadar sermaye, sürekli çalışmak ve ardından da dürüst olmak gerekli.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.