24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

KARTAL BELEDİYESİ?NDEN DALİ SERGİSİNE SON TUR

Kartal Belediyesi ve Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) işbirliğinde, Kasım, Aralık ve Ocak aylarını kapsayan üç aylık dönemde müzeyle tanışma ve Dali sergi gezisinin son turu, 15 Ocak Perşembe günü yapıldı.

Kartal Belediyesi?nden DALİ sergisine son tur

KENTLE BULUŞMA
MÜZEYLE TANIŞMA
İstanbul 2010 Kültür Başkenti Programı çerçevesinde kültürel, sanatsal ve eğitsel çalışmalarını aralıksız sürdüren Kartal Belediyesi, Kartalite Projesi kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi’yle işbirliği yaparak ilçedeki kadınları ilk kez müzeyle tanıştırarak, bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.
“Kentle Buluşma, Müzeyle Tanışma” konulu dünyaca ünlü İspanyol ressam Salvador Dali Sergisi’nde, her ay 60 kişi, ulaşımı belediyece karşılanarak Sakıp Sabancı Müzesi’ne götürüldüler. Salvador Dali’nin kapsamlı bir geçmişe bakış (retrospektifi) niteliği taşıyan sergisinde; bugüne kadarki gezilerde kadınlara; yağlıboya tablolar, çizimler ve grafiklerden oluşan 270 eserin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dökümanlar gösterilerek bilgiler verildi. Geziye katılan kadınlar, Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez bir müzeyi gezme ve dünyaca ünlü bir ressamın sergisini görme imkanına kavuştukları için çok memnun olduklarını ve bu imkanı sağladıkları için Belediye Başkanı Arif Dağlar’a ve Sabancı Müzesi yetkililerine teşekkür ettiklerini söylediler. Başkan Dağlar da sergiye gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını, geziye katılan kadınlara ve katkılarından dolayı Sabancı Müzesi yetkililerine teşekkür etti. Başkan, yakında yeni gezi programlarının başlayacağını ve kent buluşmalarının devam edeceğini müjdeledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.