23 Aralık 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara7°C

İSTİKRARLI BÜYÜMEMİZ SÜRECEK

Eğitim-Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, İstanbul 6 No?lu Şube Beşiktaş Temsilciliğimizin ?Üyelerle Buluşma? programına ve Ankara 4 No?lu Şubemizin Divan Toplantısına katıldı. Genel Yetki için gayretlerinden dolayı bütün teşkilatımıza te

İstikrarlı Büyümemiz Sürecek


 .
 
Beşiktaş Temsilciliğimiz tarafından Beşiktaş Öğretmenevi Lokalinde düzenlenen üyelerle buluşma programıyla, Beypazarı Zindancık Tesislerinde düzenlenen Ankara 4 No’lu Şube Divanı’na katılan Genel Basın Yayın Sekreterimiz Yalçın, “kirletilmiş bir alanda yeni sayfa açarak bir avuç insanla başladığımız yolculukta  bu gün Genel Yetkili sendikayız. Slogana ve hamasete sarılmadığımız, soruna değil çözüme odaklandığımız, halkla ve halkın değerleri ile sorunu olanların karşısında olduğumuz için, eğitim çalışanlarına yakışır bir üslupla konulara yaklaşıp, halka karşı iş tutmak yerine halk için iş yaptığımız ve gizli ajandamız olmadığı için, vesayetle sendikacılık yapmadığımız için bu gün zirvedeyiz. Dün varlığımızı küçümseyip kibir sorunu yaşayanlar büyüme sürecimizde kabul sorunu yaşadılar.  Ama biz “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir / Gökleri insanın ortak tarlası” diyen Rahmetli Genel Başkanımız Akif İnan yaklaşımıyla herkesin ve her kesimin sorununa duyarlı davranmayı sürdürerek, sevgi halkasını ve gücü büyütmeye devam edeceğiz. Eğitim çalışanlarının yüzde 39’u hala sendikasız. Öyleyse genel yetki sendikacılıkta asla nirvana değil, istikrarlı büyümemiz sürecek” dedi.
 
Ali Yalçın, “sendikacılığı iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak yapmaya devam edeceğiz. Üyemizin ve ülkemizin menfaatini birlikte düşünerek özlük ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. 2001’de yürürlüğe giren Toplu Görüşme hakkı içeren 4688 Sendika Yasası, 12 Eylül Anayasa Referandumunda Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in aktif katılımı ile tedavülden kalkacak. Toplu Sözleşme Hakkı anayasal hak haline geldi. 4688 Sayılı Yasa, 12 Haziran seçimleri sonrası değişecek ve toplu sözleşme içeren haliyle yasalaşacak. Önümüzde grev hakkı ve memura siyaset yasağının kaldırılması gibi iki önemli hedef var. Eğitimde genel yetkili sendika olarak eğitimcilerin sorunlarının çözümü için toplu sözleşme masasında biz olacağız. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 4/C’lilerin problemleri, Ek ders yönetmeliliğindeki haksızlıklar ve çarpıklıklar, şeflerin ve memurların sorunları, YÖK, Üniversiteler dahil sayabileceğimiz bir çok konuda kalıcı ve köklü çözümler için uğraşacağız. Eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının yanında ülke demokrasinin askeri vesayetten kurtulmasına, yeni sivil bir Anayasa’nın yapılmasına öncülük etmek gibi demokrasinin kalibresini yükseltecek çalışmalarda da inisiyatif almaya devam edeceğiz” dedi.
 
Toplu sözleşme hakkını almakta çok ısrarcı olduk. Abant Çalıştayı ile başlayan süreç referandum ile hedefine ulaştı. Niçin toplu sözleşme hakkı? Çünkü toplu sözleşme ülkedeki ekonomik varlıkların, katma değerin, toplam gelirin adil paylaşımını sağlamak için en önemli enstrümandır. Gelir adaletsizliği karşısında kalıcı çözümler üretebilmek için Bakanlar Kurulunun iki dudağından azade bir yapıdır. Grev ve siyaset hakkı da en az toplu sözleşme hakkı kadar önemlidir. Demokratik sistemin standardının yükselmesi nasıl ki sendikaların da gücüne bağlıysa, sendikaların mücadelelerinin kalıcı olması da demokrasinin kurumsallaşmasına bağlıdır diyen Genel Basın Yayın Sekreterimiz Yalçın, “sendikalar soğuk savaş döneminin slogancılığını ve istemezükçülüğünü bir kenara bırakarak, yeniçeri ocağı olmaktan vazgeçerek sorun yerine çözüm odaklı, kuru tenkit yerine, reel teklif üreterek çözüme paydaş olmalıdır. Kısacası slogana sarılarak kolay olanı değil, çözüme paydaş olarak doğru olanı yapmalıdır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen söylüyorsa dinlemek, kulak kabartmak, dikkate almak lazım denilecek bir iz bırakmaya ve sorunlu değil sorumlu sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Aramızdaki fark bu” dedi.
 
Yalçın, Yaptığımız sendikacılıkta esnafın ya da arabanın camı, kaldırımın taşı ile sorunlu olmak yok. Korsan gemilere liman ya da devlete ileri karakol olmak yok. Uluslarası Demokrasi Kongresi, Türk Eğitim Sisteminde Yeni Paradigma Arayışları Sempozyumu, Uluslararası Felsefe Kongresi, Yeni Anayasa’da Eğitim ve Özgürlükler Paneli gibi seviyeli, içerikli ve nitelikli çalışmalarımızla slogan sendikacılığından farkımızı hissettiriyoruz. EBSAM Araştırma Raporları ile itirazlarımızın ve kabullerimizin bilimsel temelini, sosyal gerekçesini açıklamaya çalışıyor, kavga zeminde rekabeti değil, rekabet zeminde akademik hizmet sendikacılığı yapıyoruz dedi.
 
Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerin de katıldığı Üyelerle Buluşma Programında konuşma yapan İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, şube olarak gitmediğimiz okul ve öğretmenler odası kalmadı. Bir yılda yüzde 40 büyüyerek rekora imza attık. Önümüzdeki yıl tempomuzu düşürmeden çalışacağız ve bölgemizde yetkili sendika olacağız diyerek şube yöneticilerine, temsilcilik yönetimlerine, okul temsilcilerine ve özellikle bir araya gelmeye vesile olan Beşiktaş İlçe Temsilcilik Yönetimine teşekkür etti.
 
Ankara 4 No’lu Şube Divanında konuşma yapan Şube Başkanı Celalettin Ekinci ise merkezimizin üye yazım seferberliği ilanını önemseyerek şube olarak bütün teşkilatımızla gayret gösterdik. Şubede üye sayımızı 2000’e çıkardık. Önümüzdeki yıl Şube alnımızda da Yetkili olacağız. Emeklerinden ötürü bütün teşkilatımıza teşekkür ediyor. Genel Yetkimizin eğitim çalışanları başta olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.