22 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

İŞTE EK TERCİH DÖNEMİNİN AVANTAJLI BÖLÜMLERİ…

20 Eylül’de başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek tercih dönemi 23 Eylül Perşembe günü sona erecek.

İşte ek tercih döneminin avantajlı bölümleri…

23 Eylül 2021 Perşembe 11:21

Sağlık uygulamaları eğitimlerinin teorik bilgileri mesleki staj imkanı ile birlikte sunduğunu belirten uzmanlar, böylelikle öğrencilerin henüz mezun olmadan önce deneyim kazanabileceklerini ifade ediyor. Uzmanlar, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programlarını tercih edecek adayların Çift Anadal, Erasmus ile yurt dışında staj yapabilme, ulusal ve uluslararası firmalarda istihdam ve TUBİTAK projelerine destek alma gibi önemli avantajlara sahip olacaklarını vurguluyor. 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri ve Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Öznur Karaloğlu ve Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Program Başkanı Öğretim Görevlisi Damla Yılmazoğlu bölümlerinin öğrencilere sunduğu avantajlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Öğrendiklerini meslek stajı ile pekiştirebilecekler

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı’nın ilaç ve medikal sektöründe istihdam edilmek üzere sektörün ihtiyaçları dahilinde öncelikli olarak tercih edilen ve istihdam edilen nitelikli personeli yetiştirerek sektöre kazandırmayı amaçladığını belirten Öğr. Gör. Dr. Damla Yılmazoğlu, “Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı müfredatı, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik oluşturuldu. Öğrenciler teorik derslerle öğrendiklerini uygulama dersleri ve meslek stajları ile pekiştirme olanağına sahip oluyorlar.” dedi.

1632300971-ek-tercih2.jpeg

İşte programın sunduğu avantajlar…

Öğr.Gör. Dr. Damla Yılmazoğlu, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı mezunlarının ulusal ve uluslararası ilaç firmalarında, medikal firmalarda ve ecza depolarında Tıbbi Tanıtım Temsilcisi unvanıyla istihdam edildiğini söyledi. Yılmazoğlu programın öğrencilere sağladığı avantajları şöyle sıraladı:

- Öğrenciler, etkili iletişim ve müzakere bilgisiyle Türkçeyi ve beden dilini doğru kullanabilirler,

- Genel sağlık, ilaç tıbbi cihaz sektör bilgisine sahiptir ve bu bağlamda temel tıbbi kavramları anlayabilir ve aktarabilirler, 

-  Modern satış ve iletişim yöntemleri becerisine sahip olurlar, 

- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayarak değerlendirme yapabilirler.

Çift anadal ve DGS ile lisansa geçiş imkanı sağlanıyor

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programında okumakta olan öğrencilerin çift ana dal konusunda bazı avantajlara sahip olduklarını ifade eden Yılmazoğlu,  sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrenciler; Optisyenlik, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Eczane Hizmetleri ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği programlarında çift anadal yapabilme olanağına sahip oluyorlar. Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, ÖSYM'nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda, tercih ettikleri programlarına uygun bir lisans programına kayıt hakkı kazanıyorlar. Bu programlarda uygulanan intibak ve dört yarıyıllık Lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması almaya hak kazanıyorlar. DGS ile Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Pazarlama, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslarası Ticaret ve İşletmecilik lisans programlarına geçiş yapabiliyorlar.”

Uygulama ortağı hastanede yaz stajı yapabilecekler

Üsküdar Üniversitesi’nin uygulama ortağı olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programında sunulan teorik bilgilerin uygulamaya aktarılmasında avantaj sağladığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Öznur Karaoğlu ise, “Öğrenciler müfredatta yer alan yaz stajı için uygulama ortağı hastanedeki deneyimli ekibin desteğinden faydalanabiliyor. Aynı zamanda birçok devlet ve özel sağlık kurumunda öğrencilerin pratik bilgiye erişimi de sağlanıyor.” dedi.

1632300982-ek-tercih4.jpeg

Bir Üniversite İki Diploma uygulaması mevcut

İşe alım konusunda öğrencilerden yalnızca akademik başarı beklenmediğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Öznur Karaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Adaylardan alanla ilgili donanımlarının yüksek olması, iletişim becerilerinin kuvvetli olması, ekip çalışmasının gerektirdiği sorumluluğu alabilecek olması, sorunları tanımlayabilen ve çözüm önerileri geliştirebilen özelliklere sahip olması bekleniyor. Sağlık Hizmetleri ve Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilere isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık eğitimi sunuyoruz. Aynı zamanda çift anadal öğrenimi ile başarılı öğrencilerin ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek “bir Üniversite-iki diploma” almalarını sağlayan uygulama da mevcut. Öğrenciler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı için belirlenen farklı programlar ile birlikte iki diplomaya sahip olabiliyor ve istihdam olanaklarını arttırabiliyorlar.”

Erasmus ve TUBİTAK projelerine destek imkanı da sağlanıyor

Sağlık Kurumları İşletmeciliği öğrencilerinin ERAMUS Koordinatörlüğü bünyesindeki staj hareketliliği programı kapsamında yurtdışında staj yapma imkanına sahip olduklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Öznur Karaoğlu, “Staj hareketliliği, öğrencilere iki akademik yıl arasında yaz aylarında veya öğrenciyken başvuru yapılmış olması şartıyla mezun olduktan sonra Avrupa Birliği Üyesi ülkelerden birinde uluslararası iş deneyimi edinme şansı sunuyor. Aynı zamanda TÜBİTAK’tan 2209-A kapsamında proje alabilmek için ön lisans öğrencileri de başvuruya dahil edildi. Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı öğrencilerinden de proje fikirleri olan ve fikirlerini hayata geçirmek için uygun koşulları arayan öğrencilerimiz düzenlenecek Özel Proje Hazırlama Eğitimlerine katılarak hem mesleki becerilerini hem de akademik becerilerini pekiştirme fırsatına sahip olacaklar.” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.