17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

İSTANBUL'A ASIL KAR YARIN GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da Cuma ve Cumartesi günleri kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'a asıl kar yarın geliyor!

15 Aralık 2016 Perşembe 11:18

15 Aralık perşembe günü itibariyle İstanbul hava durumu verilerine göre karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Sıcaklık gündüz 6 gece ise 0 derece olacak. 

Yarından itibaren ise yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Yağışların yurt genelinde Cumartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor. Özellikle kar şeklinde görülecek yağışlar Karadeniz ve Marmara bölgesinde etkili olacak.

İBB ALARMA GEÇTİ! 145 NOKTADA ARAÇLAR HAZIR

Yarın beklenen kar yağışı öncesi İBB alarma geçti ve vatandaşların kış mevsimini sorunsuz geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. 145 noktada ise kar küreme araçları görev yapacak.

KAR, DON VE BUZLANMA
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Kütahya, Eskişehir, Ağrı ve Iğdır ile sabah saatlerinde Amasya, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Çanakkale ve İstanbul çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.