24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

İSTANBUL YİNE SULAR ALTINDA!

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Avrupa yakasında etkili olan sağanakla beraber vatandaşlar zor anlar yaşarken bazı alt geçitler suyla doldu.

İstanbul yine sular altında!

15 Haziran 2021 Salı 13:07

Son dakika haberi: İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli sağanak yağmur etkili oluyor. Sağanakla beraber çoğu alt geçit suyla dolarken Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarılara rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli önlemi almadığı ve hazırlıksız olduğu görüldü.

Birçok ilçede aniden etkili olan yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağışın etkili olmasıyla birlikte TEM otoyolu ve D-100 kara yolunda ise trafik oluşurken bazı alt geçitler suya gömüldü.

ici-bir-kisi.jpg

VATANDAŞ İSYAN ETİ

Sağanak yağışla birlikte göle dönen yollarda birçok araç mahsur kaldı. Kamyonetlerin bile güçlükle geçti yollarda kalan araçlar çekiciyle kurtarıldı. Suyla dolan arabasını boşaltmaya çalışan bir sücürü ise "Berbat araba suyun içinde kaldı" diyerek isyan etti.

METEOROLOJİ 'DEVAM EDECEK' UYARISINDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15.06.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren başta Avrupa Yakası olmak üzere İstanbul ve Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, 16.06.2021 Çarşamba günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yerel kuvvetli yağışların meydan getirebileceği su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

icin-kisisi-009.jpg

ANKARA'DA DA AYNI MANZARA

Başkent Ankara'da dün etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dolu ve rüzgar ile birlikte etkili olan sağanak taşkınlara yol açtı, ağaçlar ve tabelalar devrildi, araçlar yolda mahsur kaldı.

SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Yağış ile birlikte bazı ilçelerde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı bölgelerde de taşkın meydana geldi.

Yağış ile birlikte bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Vatandaşlar, suyla dolan iş yerlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Özellikle Yenimahalle ilçesinde etkili olan sağanakta oluşan taşkın nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar suya gömelerek mahsur kaldı. Sürücülerden bazıları, su içinde kalan araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Yer yer dolu yağışı da etkili oldu. Etimesgut ilçesi Eryaman semtinde misket büyüklüğünde dolu yağdı.

Yağışla birlikte şiddetli rüzgar da yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 40 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi. Çankaya'da bir ağaç, otomobilin üzerine devrilirken, olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Keçiören ilçesi Kalaba Mahallesinde ahşap telefon direği de rüzgar nedeniyle devrildi. Çankaya Batıkent bölgesindeki pazar yeri esnafı da yağmur ve rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Pazar esnafı, tezgahlarının üzerindeki şemsiyeleri tutarak rüzgardan uçmasını önlemeye çalıştı.

VALİ ŞAHİN: "CAN KAYBIMIZ YOK, ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Ankara Valisi Vasip Şahin, sağanağın yer yer sel ve su baskınlarına neden olduğunu söyledi.

Vasip Şahin, ilk bilgilere göre can kaybı yaşanmadığını belirterek, "Birkaç yerde iş yerlerine su baskını olduğu bilgisi var. İtfaiyemiz müdahale ediyor. Birkaç alt geçitte kalan araç ihbarı gelmişti, arkadaşlarımız onları da kurtardılar. Can kaybımız yok, çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İZMİR'DE DE SAĞANAK SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

İzmir'in Bayraklı ilçesinde etkili olan sağanak bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Mahalle sakinleri altyapı yetersizliği ve önlem alınmaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesine büyük tepki gösterdi.

Kentte akşama doğru kuvvetli yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlarda sağanaktan korunmaya çalıştı.

Özellikle Çay Mahallesi'ndeki 2100. Sokak'ta yağmur nedeniyle su birikintileri oluştu, trafikteki bazı araçlar yolda kaldı.

Su baskınına maruz kalan mahalle sakinleri altyapı yetersizliği ve önlem alınmaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesine büyük tepki gösterdi.

Mahalle muhtarı Sabri Yılmaz her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek, problemin çözümü için defalarca belediyeyle görüştüklerini ifade etti.

Bugün de aynı manzarayla karşılaştıklarını vurgulayan Yılmaz, yağmur suyu gider hattı yapılması durumunda sorunun çözüleceğini dile getirdi. KAYNAK:HABER7

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.