18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C

İMAM HATİPLİLER 48 YIL SONRA BULUŞTU

Çorum İmam Hatip Lissi7nin 1976 yılı mezunları 48 yıl sonra Çorum'da Ahmet Ahlatcı'nın fabrikasında buluşmanın heyecanını yaşadılar.

İMAM HATİPLİLER 48 YIL SONRA  BULUŞTU

12 Ekim 2024 Cumartesi 22:22


    Çorum ( Ana Haber ) Edib Ahmet CEYLAN
    48 yıl sonra 10 Ekim 2024 Perşembe günü 1975/1976 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi 7/C sınıfından mezun olan güzel ülkemizin değişik il ve ilçelerinde yaşayan çoğu emekli olan veya çalışan İmam hatip mezunları “Çorum Ahlatcı Metal Rafinerisinde” Ahmet Ahlatcı'nın misafiri olarak buluştular.

1-237.png
    Kadir Baysal, Mehmet Güney ve Mustafa Özdemir ’in organize ettiği buluşma  “Çorum Ahlatcı Metal Rafinesi”  Ahmet Bey’in misafiri olarak saat 11-12’de gerçekleşti. Kısa bir çay kahve sohbetinden sonra Ahmet Ahlatcı eşliğinde altının topraktan vatandaşla buluşmasına kadar geçen bütün evrelerini tek tek gezdirerek Ahmet Ahlatcı anlattı. 

2-046.png
    Daha sonra yemeğe geçildi. Yemek duasını Mustafa ÖZDEMİR yaptı. Yemekten sonra yoklama yapıldı. Yoklamada numarasını bilmeyenler şaka vari bir şekilde cezalandırıldı. Yoklamada Çorum eski Milletvekili Agâh Kafka’sın torununun rahatsızlığı nedeniyle olmadığı görüldü. Orada bulunan arkadaşlar Ahmet Bey vasıtasıyla görüntülü olarak görüşerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.  

3-036.png
    Daha sonra arkadaşların oturuş şekline göre herkes kısa hayat hikâyelerini tek tek anlattılar.
    Yemekten sonra rafineride bulunan mescide geçildi. Orada öğle namazı eda edildi. Namazdan sonra okunan hatmi şerif duası yapıldı. Duayı Eyüp Demir hocam yaptı.  

4-018.png
    Namazdan sonra Ahmet Bey’in odasına geçildi. Uzun yıllardır görüşmeyen sınıf arkadaşları bol bol sohbet ederek hasret giderdiler. Vefat edenler için de duaların edildiği buluşmada duygulu anlar yaşandı. Akşam geç saatlere kadar  48 senelik hasret giderildi ve geçmiş zaman içerisinde yaşanan anılar anlatıldı.
 
    Ahmet Ahlatcı  konuşmasında;
    Çok Değerli arkadaşlarım, bu gün için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu beni fazlasıyla memnun ve mutlu etti. Allah da sizlerden ayrı ayrı razı olsun. 
    Gelecek sene aynı yerde buluşmak ümidiyle hepiniz güle güle gidiniz. Nice sağlıklı mutlu yıllarda buluşmak dileğinde bulundu.”
    Buluşma hatıra fotoğrafının çekinilmesi ile sona erdi.  

.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.