İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BAKIN NASIL ULAŞIYORLAR?
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, ‘Sokak Gönüllüsü’ projesiyle ilçedeki gerçek ihtiyaç sahibi herkese sokağında, evinde ulaşmaya çalışıyor.
05 Ekim 2018 Cuma 12:40
Projenin öncelikli hedef kitlesini yardım istemeye utanan ve çekinen, durumunu bildirmeyen ihtiyaç sahipleri oluşturuyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “En Değerli Projem” şeklinde tanımladığı Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, hizmet ve faaliyetlerine sosyal belediyecilikte örnek oluşturan projelerle devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Her Sokağa Bir Gönüllü” projesi kapsamında mahallelerden sorumlu Kadın Kent Gönüllüleri ile bir araya geldi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda düzenlenen toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ev sahipliği yaptı. “Her Sokağa Bir Gönüllü” projesi kapsamında Orhanlı Mahalle Muhtarı ve Orhanlı Mahallesi’nden sorumlu Kadın Kent Gönüllüsü Emel Başaran ve diğer 16 mahallenin sorumlusu Kadın Kent Gönüllüleri toplantıya katıldı.
Şehrin Kılcal Damarlarına Ulaşmaya Çalışıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmak için sokak gönüllülerine düşen sorumlulukları paylaştı. Dr. Fatma Yazıcı, “Sokak Gönüllüsü projemizle her mahallede, her sokakta, her sitede gönüllülerimiz ile olmak istiyoruz. Yardıma ihtiyacı olduğu halde yardım istemeye çekinen gerçek ihtiyaç sahibine ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Yardım istemeye çekinen insanı mahallesinde, evinde, yaşadığı ortamda ziyaret etmeliyiz. Bu bakımdan herkesin mahallesinden, sokağından haberdar olmasını, bu yapılanmayı en kılcal damarlara ulaşacak şekilde tamamlamak istiyoruz. Bize ulaşamayan, bizden haberi olmayan, maddi ve manevi yardıma ihtiyacı olan insanlara sizin vasıtanızla ulaşalım. Gönül Elleri Çarşısı’na gelemeyen, gelme fırsatı olmayan, haberi olmayan, istemeye çekinen, belediyeye hiç gitmemiş vatandaşlarımız var. Herkes Beyaz Masa’dan haberdar olacak diye bir kaide yok. İyi bir insan olarak mutlaka etrafımızdan, konu komşumuzdan, sokağımızdan haberdar olmak zorundayız zaten. Gönül Elleri Çarşısı olarak büyük arazisi, dağınık yerleşim yapısı olan Tuzla’da aynı mahallede yaşar gibi ulaşma şansımız maalesef olmuyor” diyerek projenin önemini anlattı.
Dr. Fatma Yazıcı, kadın gözüyle bakış açısını önemsediklerini vurgulayarak mahalle sorumlularıyla tecrübelerini paylaştı.
Siz Kararlarınızı Özgür İradenizle Alın, Biz Uygulayalım
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada gönüllü hizmetlerin önemine ve Kadın Kent Gönüllüleri’nin faaliyetlerine güvenini dile getirdi. Başkan Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşımızın 11 komisyonunun kararları doğrultusunda hizmet ve faaliyetlerinizi belediye olarak uygulayıp lojistiğini sağlıyoruz. Siz özgür iradenizle kendi kararlarınızı en ideal bir şekilde verin, biz sizin kararınıza binaen belediye olarak temasa geçelim, elimizden geldiğince onu yapabilelim. Sizin belediyenin dışında bir sivil toplum kuruluşunun sınır tanımayan tarzındaki çalışmalarınızın Tuzla halkı adına çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu şekilde mağdur ailelerin veya bizim dezavantajlı kesimler dediğimiz kesimlerin daha büyük avantajına, yararına olacağını düşünüyorum. Ben ilk zamandan beri de hep bunu savundum. Biz sadece lojistik destek vereceğiz. Siz karar vereceksiniz, biz de bunu nasıl yapabilirizin hesabını yapacağız. Gönül Elleri Çarşısı olarak bizim en büyük farkımız görüş, fikir, düşünce hiç fark etmeden her mağdur ve ihtiyaç sahibi insana ulaşmak ve onlara ulaşırken de hiçbir zaman sınır tanımamak ve özgür düşünceyle karar verebilmektir” dedi.
Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.