HER ŞEY 4 YIL ÖNCE BAŞLADI..
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonuyla hizmet veren Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, 4 yılı geride bıraktı. Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, yeni eğitim yılında 16 birimde 16 bin kursiyere hizmet vermeyi hedefliyor.
17 Eylül 2018 Pazartesi 11:45
Tuzla’da eğitim kalitesini arttıran, ev ve okulun ardından güvenilir 3. adres olarak binlerce kursiyere Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri’nde ücretsiz eğitim veren Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, hizmette 4 yılı geride bıraktı. Bu yıl 7 Anne Çocuk Eğitim Merkezi, 5 Bilgi Evi, Gençlik Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi, Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Kampı, Bilim Merkezi ve Planetaryum/Gözlemevi’nde eğitim, 38 branşta Spor Zamanı kursları düzenlemeye hazırlanan Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, bu yıl 16 bin kursiyere eğitim hedefliyor. 4 yılı geride bırakan ve yeni eğitim yılına hazırlanan eğitim birimlerindeki eğitmenler, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte pasta kesti.
İnsanların En Kıymetli Varlıkları Olan Çocuklarını Emanet Alıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitmenlerle yaptığı görüşmede eğitim birimlerinin kuruluş amacından başlayarak gelinen son durumu değerlendirdi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi eğitime destek çalışmalarında biz de eğitim birimleri kurarak bu süreci başlattık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi gayretleri ve çabaları ile almış oldukları eğitime katkımız olabiliyorsa kendimizi mutlu addediyoruz. Şurası çok önemli. İnsanların en kıymetli varlıkları olan çocuklarını emanet alıyoruz. İkincisi çocuğun burada kazandığı çok güzel bir özelliğin hayatını değiştirebileceği veya birisinin hayatını değiştirmesine mal olabileceğini hesaplamalıyız. Yapmış olduğunuz iş çok kıymetli. Yarın kendi çocuklarınızın da o çocuklarla karşılaşabileceğini hesaplayıp sadece kuru bilgiyle değil, çok naif ve güzel bir şekilde donanımlarını arttırmalıyız. Bu eğitim birimlerini açmak görevimiz değil, hatta kanuni olarak görevimiz değil. Bir ara bizden yapmamamızı da istediler ama biz baktık ki bunu güzel yapabiliyoruz. Bir şeyler daha katabiliriz, bir şey daha ortaya koyabiliriz, çocuklarımıza bir şey daha verebiliriz düşüncesiyle elimizden gelen imkânlarımızı bu bağlamda kullanmaya başladık” dedi.
Başarı veya Başarısızlıkta En Önemli Pay Öğretmenlerin
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitmenlerin öğrencilerle iletişiminde dikkat edilmesi gereken konuları da paylaştı. Bu konudaki yaşanmışlıkların hikayelerini ve tecrübelerini ortaya koyan Başkan Yazıcı, “Çocuklarla siz yüz yüze kalıyorsunuz. Başarı veya başarısızlıkta en önemli pay sizin. Çocuğun geleceğini şekillendirecek olan öğretmenlerdir. Özellikle ortaokuldaki branş öğretmenleridir. Kişinin meslek seçmeye varıncaya kadar hayatının birçok noktasını değiştirebilir. Sizin bir cümleniz bir kişinin kafasında kalır, o çocuğun hayatını değiştirir. Lütfen öyle bir şey yapın ki bulunduğunuz noktada kullandığınız cümleleri bile o çocuğun hayatına ne kadar etki edeceğini hesaplayabilin. Ülke için çok kıymetli, aileler için kıymetli, biz yöneticiler olarak çok kıymet verdiğimiz, geleceğimiz, 10-15 yıl sonraki Tuzla’da sizin yerinizi, bizim yerimizi dolduracak olan nesil için eğer şimdiden bir şeyler yapılmazsa isterseniz dünyanın en zengin ülkesi olun geleceğin karanlık olduğuna emin olabilirsiniz. Eğer çocukları iyi yetiştirirsek, eğer iyi işlersek gelecekte fakir bile olsak erdemli fakirlerin olduğu bir topluluk oluruz. O yüzden size güveniyoruz. Yapmış olduğunuz çalışmalarda da, çocuklardan almış olduğum geri bildirimlerde de onu gördüm. Eksikliklerimiz, sıkıntılarımız olabilir. Öğretime yansıyacak olan bir sıkıntının sizin başarısızlığınızın bize yazılması bir tarafa çocuğa vereceği zararın vebalini düşünerek ne varsa ortaya koyun. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada ve Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri eğitmenleri, günün anısına birlikte pasta kesti.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.